- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Ocskay-akadémia: „Csapatsportágról beszélünk, ha nem találkozunk, nincs meg a feeling”

Kéthónapos szünet után májusban újraindult az élet az egyik legeredményesebb hazai utánpótlás-nevelő műhelyben, a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiában.

Az U18-as együttes is munkába állt Ondrejcik Rastislav vezetőedző és Horváth Dániel erőnléti edző irányításával. Persze a korlátozások alatt sem hagyták abba egy pillanatra sem a tréningeket.

Ondrejcik Rastislav vezetésével újra edzésbe állt az Ocskay-akadémia U18-as csapata Forrás: jegkorongakademia.hu [1]

Ondrejcik Rastislav vezetésével újra edzésbe állt az Ocskay-akadémia U18-as csapata  •  Forrás: jegkorongakademia.hu

 „Próbáltunk mindenféle eszközt bevetni, közösségi oldalakon tartottunk edzéseket a fiúknak, de azért így nem volt az igazi – nyilatkozta Rastislav. –  Csapatsportágról beszélünk, és ha nem találkozunk, nincs meg a feeling, nem tudják úgy húzni egymást, és ez nagyon hiányzott.”

A szakvezető elmondta a nehézségek ellenére büszke a játékosaira, akik fegyelmezetten végezték a feladatokat a kényszerpihenő alatt is.

„Amit kértünk tőlük, azt csinálták becsülettel, folyamatosan jöttek tőlük a visszajelzések. De attól függetlenül, hogy otthon végezték az edzéseket, nem volt ideális a srácok állapota.”

A várva várt visszatérés után most már belerázódott a csapat a mindennapokba, és alig várják a következő szezont.

„Először könnyű futásokkal, most ezekben a hetekben már a konditeremben is tudunk edzeni a fiatalokkal. Szépen, fokozatosan állunk vissza, nem tudni még, mikor kezdődik a bajnokság, de addig biztosan rendbe tesszük a játékosok erőnlétét.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN [2] a sportági aloldalunkon.