UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-06-08 20:00

Kajak-kenu: tudásukhoz méltó hajókat kaptak az UTE legnagyobb ígéretei

Az UTE kajak-kenu szakosztálya összesen tizenegy vadonatúj hajóval bővült, ebből már három gazdára is talált: a többszörös korosztályos világbajnok és ifjúsági olimpiai bajnok kajakos Rendessy Eszter, valamint az ifjúsági világ-, és Európa-bajnok kenus Nagy Olivér is részesült a flottából.

Hétfőn az UTE kajak-kenu szakosztályának legeredményesebb reménységei új hajókat vehettek át Őze István klubigazgatótól. A klub közleménye szerint lila-fehér K-2-es hajót kapott a tavalyi felnőtt-világbajnokságon bronzérmes Lucz Anna, Kiss Blanka duó, valamint K-1-est a többszörös korosztályos világbajnok és ifjúsági olimpiai bajnok Rendessy Eszter, míg az ifjúsági világ-, és Európa-bajnok Nagy Olivér új NELO egyes kenut vehetett át.

Őze István Rendessy Eszternek kívánt sok sikert az új hajóhoz Forrás:  UTE
Őze István Rendessy Eszternek kívánt sok sikert az új hajóhoz Forrás: UTE
Mindennek előzménye az volt, hogy nemrégiben az egyesület háromoldalú megállapodást kötött a világ legnagyobb versenyhajókat gyártó vállalatával, a portugál NELO céggel, valamint a márka magyarországi forgalmazójával, a kajak.hu-val. „A koronavírus-járvány okozta globális gazdasági visszaesés közepén sikerült megkötnünk ezt a rendkívül jelentős megállapodást – mondta Őze István, az UTE klubigazgatója. – Olyan támogatókat talált az egyesület, amelyek közvetlenül szponzorálják a szakosztályt, ez számunkra ebben a nehéz időszakban rendkívül fontos kiegészítés az állami források mellett.” Az UTE flottája a megállapodásnak köszönhetőn összesen tizenegy hajóval bővült, ebből hétfőn hármat osztott ki a klubigazgató. A legértékesebb K-1-es versenyhajót, a NELO Cinco SCS-t, Beé-Samu Andrea tanítványa, Rendessy Eszter vehette át. Nagyjából egy hónappal korábban Doma Gergő szakosztályvezető úgy fogalmazott a lehetőségről: „Legeredményesebb felnőttversenyzőink, mint Kozák Danuta, Szabó Gabriella, vagy Tótka Sándor már eddig is NELO hajókban eveztek, így kézenfekvő volt, hogy ez a márka legyen a szakosztály partnere. Ez a megállapodás, előzetes egyeztetések alapján, a 2024-es párizsi olimpiáig szól, így elsősorban a legeredményesebb utánpótláskorú versenyzőinknek kedvez. Hogy konkrétan kik használhatják az új sporteszközöket, azt néhány héten belül eldöntjük, de az ifjúsági olimpiai-, és világbajnok kajakos Rendessy Eszternek, és a szintén ifi világ-, és Európa-bajnok kenusunknak, Nagy Olivérnek biztosan jut majd a vadonatúj lila-fehér színű flottából.” Nos, a szakosztályvezető tartotta a szavát. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.