- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vízilabda: Vigvári Vendelt leigazolta az FTC

Vigvári Vendel (sárgában) itt még Giannis Fountoulis ellen szerepel, de következő szezonban már egy csapatban lesznek bizonyíthat mellette Fotó: Varga Jennifer [1]

Vigvári Vendel (sárgában) itt még Giannis Fountoulis ellen szerepel, de következő szezonban már egy csapatban bizonyíthat mellette  •  Fotó: Varga Jennifer/UVSE

A 17 éves Nyíri Balázs (az előző évadban ő volt a legtöbbet játszatott utánpótláskorú a Fradi élvonalban szereplő együttesében − a szerk.) után két újabb fiatalt igazolt az FTC-Telekom Bajnokok Ligája-győztes férfi vízilabdacsapata: a Debrecenből érkező Fekete Gergő júniusban lesz 20 éves, míg az UVSE-ből szerződtetett Vigvári Vendel szeptemberben ünnepli 19. születésnapját.

„Minden csapat életében vannak változások, nálunk a fiatalítás ideje jött elkezdte a klub honlapjának a szakosztály elnöke [2], a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert.A hazai reménységek közül a legjobb kettőt választottuk ki, akinek biztosan kell némi idő a beilleszkedésre, de tavaszra már észre sem vesszük az életkorukat vagy, hogy újoncok.”

Habár Fekete már nem utánpótláskorú, érdemes róla tudni, hogy már 13 évesen debütált a felnőtt ob I-ben, és a DVSE egyik erőssége ő volt.

Vigvári Vendel fantasztikus góljaival már felhívta magára a sportágat kedvelők figyelmét. Ősztől viszont már ő sem szerepelhet az ifjúságiak között.

„Húzóembere volt az UVSE-nek, ő lőtte a gárda góljainak nagy részét. Klasszikus kapásoldali játékos, ettől függetlenül szeretném őt is fejleszteni azért, hogy minél sokoldalúbbá váljon. A hozzáállása kiváló, ahogyan a képességei is figyelemre méltóak” − vélekedett a vezetőedző, [2] Varga Zsolt.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN  [3]a sportági aloldalunkon.