- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: Nagy Réka reméli, nem vesztette el az utolsó junior Európa-bajnokságát

Több válogatott úszó utolsó utánpótlásszezonját érintette érzékenyen a világon keresztülsöprő koronavírus-járvány. Törölték a nyári, aberdeeni junior Európa-bajnokságot, az idén biztosan nem rendeznek jelentős nemzetközi viadalt.

Közéjük tartozik az FTC 17 éves versenyzője, Nagy Réka is, aki immár több mint egy éve a Népligetben készül. Igaz, a járvány miatt az utóbbi hónapokban neki is kellett kényszerpihenőt tartania.

Nagy Réka jövőre még elindul a junior Eb-n Forrás: MÚSZ [1]

Nagy Réka jövőre még elindul a junior Eb-n  •  Forrás: MÚSZ

„Elsősorban fejben volt nehéz tartani magunkat, hiszen nem volt előttünk az idei terv, nem tudtuk, hogy mi a következő lépés – mondta honlapunknak a kétszeres EYOF-aranyérmes Nagy Réka. – És úszóként természetesen a víz is hiányzott. A medence egészen másik közeg, hiába zajlik a szárazföldi munka, az erősítés, a vízérzéket és a vízfekvést másképpen nem lehet megszerezni, ezért az is nagyon hiányzott.”

A válogatott sportoló elmondta, a szokatlanul hosszú évközi pihenő után nem mentek rögtön fejjel a falnak, fokozatosan kezdték újra a munkát. Szeretné megtartani az eddigi számait, továbbra is a vegyesre, a pillangóra és a gyorsra koncentrál.

Na meg abban is bízik, hogy nem vesztette el az utolsó junior Európa-bajnokságát: „Nagyon vártam ezt a versenyt, hiszen ez lett volna az utolsó junior Európa-bajnokságom. Csalódás lenne, ha ettől a lehetőségtől elesnék, ezért abban bízom, hogy a jövő évi versenyre kitolják a korosztályokat, és még a mi generációnk is részt vehet.”

Mert az idén utoljára utánpótláskorú, januártól már hivatalosan a felnőttmezőnyhöz tartozik.

„Ha ez elmúlt éveket nézzük, a győri EYOF volt a legsikeresebb versenyem, és az is áll a legközelebb a szívemhez. Az azt követő években folyamatosan erősödött a mezőny, én pedig próbáltam a lépést tartani, így lesz ez a felnőttek között is. Próbálok majd elsősorban magamra koncentrálni, mert tudom, nem valószínű, hogy az első évben fogom megváltani a világot.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.