- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kajakszlalom: a 19 éves Rácz Koppány egy pillanatra sem állt le, és készül az év második felére

Kivételes helyzetben érezhette magát a magyar szlalomszakág egyik legígéretesebb versenyzője, a 19 éves Rácz Koppány. A szlovéniai Solkanban készülő, junior Európa-kupa-győztes sportolónak a koronavírus-járvány alatt sem kellett felhagyni az edzéseivel.

„Úgy érzem, egészen jól sikerült ez az időszak, nem volt iskola, csak az edzésekre kellett koncentrálnom, ráadásul a vízen és otthon is végig tudtam készülni – mondta honlapunknak Rácz Koppány. – Vagyis majdnem végig… Mert április 17-én egy buta balesetben kiment az ujjam, és két-három hétig nem tudtam evezni. Viszont ezalatt rájöttem, hogy mennyi mindenben lehet még fejlődni, elsősorban futással próbáltam kompenzálni az elmaradt vizes edzéseket.”

S bár a tréningek a járvány alatt is mentek, tovább az események nagy részét törölték, a versenynaptár teljesen eltolódott. Így természetesen vissza kellett térni az alapozáshoz, a technika fejlesztése került előtérbe, most már viszont újra elérhető közelségben vannak a versenyek.

Rácz Koppány szerint a 2024-es párizsi olimpia lehet a reális számára [1]

Rácz Koppány szerint a 2024-es párizsi olimpia lehet a reális számára

„Éppen ezen a héten jött a hír, hogy a ljubljanai U23-as világbajnokságot törölték, amit nagyon sajnálok, mert lényegében hazai pályán mehettem volna. Lesz viszont helyette szeptemberben Prágában a felnőtt Európa-bajnokság, majd utána Krakkóban az U23-as Európa-bajnokság, ezeken az eseményeken kell kihoznom magamból a maximumot.”

A felnőttek kontinensviadala ráadásul pótkvalifikációs verseny a jövő évi tokiói olimpiára, de már csak egy európai kvóta maradt.

„Még mindig tartom, hogy számomra a fő cél a 2024-es párizsi olimpia, akkorra érhetem el azt a szintet, hogy reális legyen a kijutás. De most sem megyek oda feltett kézzel: nagyon erős mezőny, de felkészülök becsülettel, aztán pedig meglátjuk, mi történik.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN  [2]a sportági aloldalunkon.