UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2020-06-18 16:29

Röplabda: az utánpótlásra épít a női Extraligába jutott Balatonfüred

A Extraligába feljutott Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia (SZBBRA) női csapatának szerződést hosszabbított vezetőedzője, Milodanovics Andrea az élvonalban is az utánpótlásból merítkezne.

Milodanovics Andrea 2017-ben az Extraligából igazolt az akkor NB II-es bajnokságban induló balatonfüredi női röplabdaklubhoz. Sokan meglepődtek a döntésén, de ő már akkor is kijelentette: a Szent Benedek Akadémiával szeretne visszajutni az élvonalba – írja a szövetség honlapja, és hozzáteszi, hogy bár jó úton járt a csapattal a célja felé, de a félbeszakadt bajnokságban a pályán nem sikerülhetett kiharcolni a feljutást, a szövetség döntése értelmében mégis osztályt vált a csapat. A napokban a klubunk vezetése megerősítette, hogy a következő évadban is Milodanovics marad az edző.

Forrás: szbbra.hu
Forrás: szbbra.hu
„Mindenki tudta, hogyha lehetőségünk nyílik az osztályváltásra, akkor élünk vele. Az elmúlt két évben, amióta NB I-ben szerepeltünk, olyan szintet hoztunk, ami bizonyította, hogy az Extraligában is megálljuk a helyünket. Ez nem a csak a csapatra és az elvégzett munkára igaz, hanem az egyesületre is. Sokkal erősebb lett a klubunk, komolyabb lett a háttér, évről-évre lépünk előrébb itt is. Bátran kijelenthetjük, nem alaptalanul kértek fel bennünket indulásra, a legmagasabb osztályban” – idézi az edzőnőt a szbbra.hu. „Ahhoz, hogy mi hosszútávon gondolkodjunk, az utánpótlásra kell nagyon nagy hangsúlyt fektetni és ott is erősödnünk kell évről-évre. Nincs olyan felnőttcsapat, amelyik utánpótlás nélkül sikeresen tud működni. Mi is az utánpótlásunkból szeretnénk építkezni. Ezen elvek alapján, megtartjuk az értékeinket, olyan játékosokat, akikkel már az NB II-ben is együtt dolgoztunk. Ez egy kitűnő mag, és terveink szerint a jövőben is ezt a szemléletet követjük, Hosszú távra tervezünk a játékosokkal, nem akarunk minden évben új csapatot építeni. Sokkal könnyebb úgy előrelépni, hogy csak egy-két érkezőt kell beépítenünk a rendszerünkbe. A jövő évi keret kezd összeállni és rövidesen be is mutatjuk a játékosokat.” További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.