- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vízilabda: munkába állt a Vasas utánpótlása

Már április végére kialakult a vízilabda-utánpótlás szakmai stábja a Vasasnál az új idényre, június közepétől pedig a három országos bajnokságra készülő csapat, a gyermek, a serdülő és az ifi is már kifejezetten a 2020/21-es szezon jegyében végzi a felkészülést – számolt be a klub honlapja.

Újra munkában a Vasas három kiemelt utánpótlás csapata Forrás: Vasas SC [1]

Újra munkában a Vasas három kiemelt utánpótlás csapata  •  Forrás: Vasas SC

Szeptemberben ugyanis nagy téttel bíró bajnoki kvalifikációs mérkőzések várnak rájuk mindhárom korosztályban. Jelen állás szerint úgy fest, hogy a tavalyi évhez hasonló csoportbeosztás szerint küzdenek majd csapataink a országos bajnoki felsőházba jutásért, tehát az FTC, a Pécs és a Miskolc gárdái közül kell majd legalább kettőt megelőzniük, hogy a legjobbak között folytathassák a bajnokságot.

Előtte azonban lesz még egy felkészülést szolgáló értékmérő, hiszen nyári kupát írt ki a szövetség, amely a gyermek korosztályban Szívós István nevét kapta, a serdülőknél Vízvári György, míg az ifiknél Lemhényi Dezső lett a névadó. Június 30-án négyes csoportokba sorsolják majd az együtteseket, ezután három szerdai napon (július 15., 22. és 29.) zajlanak majd a küzdelmek valamennyi korosztályban, augusztus 4. és 6. között pedig a playoffot rendezik meg.

Így nyilatkozott a három vezetőedző a Vasas TV-nek a felkészülésről: