UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2020-06-25 18:53

Női röplabda: a juniorválogatott kapitánya lett az UTE vezetőedzője

A női juniorválogatott szövetségi kapitánya, Horváth András követi az UTE felnőtt női röplabdacsapatának kispadján Kántor Sándort. A lila-fehérek vezetősége azt várja az új edzőtől, hogy minél több fiatalt építsen be az együttesbe.

Nem hosszabbított szerződést az UTE Kántor Sándorral, a felnőtt röplabdacsapat vezetőedzőjével, aki június 30-án távozik, helyére pedig a női juniorválogatott szövetségi kapitányát, Horváth Andrást nevezte ki a vezetőség.

A folytatásban a női juniorválogatott vezetőedzője, Horváth András irányítja az UTE felnőttcsapatát Forrás: ute.hu
A folytatásban a női juniorválogatott vezetőedzője, Horváth András irányítja az UTE felnőttcsapatát Forrás: ute.hu
„Mindenképpen magyar edzőt kerestünk a kispadra, ráadásul Horváth András pedagógia elképzelései azonosak a klub szemléletével − mondta Ancsin Ildikó, az UTE röplabdaszakosztály-vezetője az egyesület honlapjának. − Alapjaiban megváltoztatott alakulatot szeretnénk versenyeztetni az élvonalban, ehhez olyan szakember kell, aki hajlandó fiatal, elsősorban magyar játékosoknak lehetőséget adni a rutinos profik mellett.” Horváth egy éve irányítja a korosztályos nemzeti együttest, és a női vonalon, klubszinten korábban dolgozott vezetőedzőként Nyíregyházán, az előző évadban pedig a férfi Extraligában szerepelő MAFC-BME gárdájában volt másodedző. „Valóban azt vállaltam, hogy a vezetésemmel új egységet építünk fel − nyilatkozta az ute.hu-nak a szakember. − Az egyesület utánpótlása sikeres és erős, de csak akkor tudjuk megtartani a legjobb saját nevelésű játékosokat, ha esélyt adunk nekik arra, hogy felkerüljenek a felnőttek közé.” A szakember hozzátette, a fiatalítás ellenére az UTE a következő szezonban sem játszhat alárendelt szerepet a bajnokságban és a Magyar-kupában. A játékoskeret kialakítása folyamatban van, és a szakmai csapat összetétele sem végleges, de az új tréner szeretne elsősorban azokra alapozni, akik az elmúlt években is az edzői stáb tagjai voltak. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.