UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2020-06-28 20:18

Asztalitenisz: András Csaba úgy készül, hogy lesz utánpótlás Eb

„Hivatalosan még nem lehet tudni, megrendezik-e ősszel az utánpótlás Európa-bajnokságot, én viszont úgy készülök, hogy lesz Eb; utolsó éves ifiként ugyanis nagyot szeretnék alakítani” − véli a 17 éves asztaliteniszező, András Csaba.

Nem lehet azt mondani, hogy az asztaliteniszezők ifjúsági világranglistájának kilencedik helyezettje, András Csaba jól viselte volna a koronavírus-járvány okozta leállást. „A kormány ma reggel kijárási tilalmat rendelt el, de én eddig is itthon voltam, nem mozdultam ki. Teljesen felforgatta az életünket a veszélyhelyzet. Elképesztően nehéz, alig várom, hogy véget érjen” − nyilatkozta honlapunknak március 27-én.

András Csaba úgy készül, hogy megrendezik ősszel az utánpótlás Európa-bajnokságot Forrás: asztaliteniszez.hu
András Csaba úgy készül, hogy megrendezik ősszel az utánpótlás Európa-bajnokságot Forrás: asztaliteniszez.hu
„Az első heteket valóban nagyon nehezen éltem meg, a hirtelen kényszerpihenőt nem viseltem jól, mivel azelőtt szinte egy pillanatra sem álltam le a munkával. Egy hónappal később, május elején jobb lett a helyzet, amikor elkezdték feloldani a korlátozásokat. Persze igyekeztem formában tartani magam: rengeteget futottam és az utcán erősítettem. Olyan gyakorlatokat hajtottam végre, amelyek által a gyorsaságomat, robbanékonyságomat megőriztem” − emlékezik vissza a fiatal. Függetlenül attól, hogy keményen edzett Csaba márciusban és áprilisban, meglepően elfáradt az újraindulást követő első foglalkozásokon: „Ahogyan a szabályozások engedték, elkezdtük a tréningeket: eddig soha nem tapasztalt kimerültséget éreztem magamon már a harmadik feladatot követően. Nem voltam ezzel egyedül; a többiek ugyanígy jártak. Ennek oka feltehetően az lehet, hogy egészen más mozgást csináltam a kényszerpihenőben, mint amilyen az asztaliteniszhez szükséges. Hat hétig kőkeményen dolgoztunk, a fokozatosságtól eltekintve egyből a közepébe vágtunk − a válogatott mesterei természetesen azt figyelembe véve írták elő a tréningek programját, hogy ki, mennyit mozgott a leállás közben.” Az férfiválogatott jelenleg pihen, s július 6-án kezdi újra az edzéseket. „Onnantól kezdve egész nyáron készülünk. Hivatalosan még nem lehet tudni, megrendezik-e ősszel az utánpótlás Európa-bajnokságot, én viszont azt tartom szem előtt, hogy lesz Eb; utolsó éves ifiként ugyanis nagyot szeretnék alakítani. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy mindenki ki lesz éhezve az erőpróbákra, pont emiatt gondolom úgy, hogy hatalmas csaták várhatóak az első megméretéseken.” További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.