- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Cselgáncs: Továbbra is képlékeny az őszi program − Radics Attila

Kedden tartotta a koronavírus-járvány okozta leállást követő első keretedzését a Radics Attila vezette junior leány cselgáncsválogatott. A szakember lát némi visszaesést a sportolók formájában, messzemenő következtetést viszont nem szeretne egyelőre levonni ezzel kapcsolatban.

Radics Attila is tart a lemorzsolódás mértékének megnövekedésétől [1]

Radics Attila is tart a lemorzsolódás mértékének megnövekedésétől

„Nem volt mindenki jelen. Jövő héten Tatán edzőtáborozunk, oda már teljes kerettel utazunk. Egyelőre arról számolhatok be, hogy mindenki aktív volt a kényszerpihenőben: számtalan kihívást és otthon végezhető gyakorlatot teljesítettek a sportolók. Azonban szembetűnő, hogy hónapokig nem dzsúdóztak: a mozdulatgyorsaságuk lassult, a technikáik pedig tompábbá váltak. Ezek néhány hét kemény munkával javíthatók” − nyilatkozik Radics.

A tatai összetartást követően visszatérnek a klubokba a sportolók, ott folytatják a munkát. Annak ellenére sem lehet tudni, mire készülnek, hogy az európai szövetség már közzétette a tervezett őszi versenynaptárat.

„Elképesztően sűrűre sikeredett. A bajai U23-as országos bajnokság a juniorokat egyaránt érinti, nagyon bízunk abban, hogy október végén megtarthatjuk. A külföldi erőpróbákkal viszont bármi megtörténhet. Elméletileg Bosznia-Hercegovinába utaznánk szeptemberben az Európa−kupa-viadalra, csakhogy a járványhelyzet továbbra sem fest rózsásan… Biztos vagyok benne, hogy csak abban az esetben tartják meg, ha az érintett országok dzsúdósai legalább négy-hat hétig készülhetnek. Most július eleje van, szóval szerintem továbbra is képlékeny az őszi program.”

A felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor [2]és a Ceglédi VSE dzsúdószakosztályának vezetőedzője, Bíró Tamás [3] egyaránt kifejtette aggodalmát a lemorzsolódás mértékének megnövekedésével kapcsolatban. Radics Attila is egyetért velük.

„Nem kérdés, kontakt sportág lévén hátrányban vagyunk a csapatjátékokkal szemben. Hónapok óta nincsenek versenyek, emiatt is válhatnak olyannyira motiválatlanná a gyerekek, hogy felhagynak a sporttal. Ez persze a fiatalabb korosztályokra, a serdülőkre és az ifikre vonatkozik inkább.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN [4] a sportági aloldalunkon.