UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-07-04 18:31

Labdarúgás: a budafoki Szabó Máté az NB I-ben is bombagólokat lőne

„Ez most így sült el, remélem, a bajnokságban is sikerül hasonló gólokat szereznem” – mondta az NB I-be feljutott Budafoki MTE 21 éves labdarúgója, Szabó Máté a Pécsi MFC ellen megnyert felkészülési meccs után.

Az NB I-ben újonc Budafoki MTE labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 2–0-ra legyőzte az NB II-be feljutó Pécsi MFC-t Halásztelken. A végeredményt a 21 éves Szabó Máté óriási góllal állította be: a bal szélen, a 16-os sarkánál kapta meg a labdát, egyet tolt rajta befelé, majd jobb lábbal a kapu jobb felső sarkába bombázott védhetetlenül.

Szabó az első osztályban folytatná a góllövést Forrás: NSO
Szabó az első osztályban folytatná a góllövést Forrás: NSO
„Igazából a csapat érdeme, nem az enyém – mondta góljáról a játékos az NSO TV-nek. – Nyilván egy egyéni villanás volt, amit a csapatnak köszönhetek. Úgy gondolom, hogy első mérkőzésnek nagyon jó volt. Akadt még némi rutintalanság, de bele fogunk jönni a bajnoki rajtra, és megmutatjuk, hogy mire képes a csapat. Ezek a nagy gólok annyira nem, inkább a villanások jellemzőek rám. Szerencsére, ez most így sült el, remélem, a bajnokságban is sikerül hasonló gólokat szereznem. Mindent meg fogok tenni!” A fiatal a másodosztályban nyolc góllal járult hozzá a feljutáshoz. „Minden klappolt, a csapattársak nagyon segítettek. Bízom benne, hogy ez a forma megmarad, amit produkáltam inkább az első félévben. Az NB I-ben bemutatkozni elképesztő érzés lesz. Szerintem nagyon sokat dolgoztam érte, de minden fáradság megérte.” A videóban mesél arról, milyen úgy pályára lépni az NB I-ben, hogy korábban csak a tévében nézte a meccseket, illetve a Gera Zoltán vezette U21-es válogatott is szóba kerül. Csizmadia Csaba vezetőedzőt is megkérdezte az NSO a gólról, szerinte játékosának „ez a dolga.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.