- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Sznúker: a 15 éves Ben Mertens sporttörténelmet írt a világbajnokságon

A 15 éves belga Ben Mertens nem akárkit győzött le 6–2-re a sznúker-világbajnokság selejtezőjében, ellenfele, az angol James Cahill a tavalyi vb-n azzal szolgáltatott óriási szenzációt, hogy a főtábla első fordulójában amatőrként jobbnak bizonyult az ötszörös vb-aranyérmes legendánál, Ronnie O’Sullivannél.

Forrás: BBC [1]

Ben Mertens  •  Forrás: BBC

A BBC honlapjának Mertens edzője, Gery De Mol azt nyilatkozta, tanítványa szerinte bárkit képes felülmúlni a mezőnyben, ha jó formában játszik. Mertens következő ellenfele a négyfordulós selejtezőben a szintén angol Sam Baird lesz majd.

Mertens a 14 éves ukrán Julian Bojko és a 16 esztendős lengyel Antoni Kowalski társágában a sportág egyik óriási tehetsége. Bojko kikapott, Kowalski győzött a selejtező első meccsén. A belga játékos nyolcévesen kezdett el foglalkozni a sznúkerrel, 13 esztendősen pedig már megnyerte a 16 évesek világbajnokságát.

A hagyományosan az angliai Sheffieldben zajló vb-n jövő pénteken kezdődnek meg a küzdelmek a főtáblán, és augusztus 16-ig tartanak. A torna összdíjazása 24 millió font (913 millió forint), amelyből 500 ezer fontot a győztes kap meg.

További korosztályos hírek BILIÁRDBAN [2] a sportági aloldalunkon.