- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Sárkányhajózás: tovább bővítené az utánpótlásbázist a Dragon Steel SE

Az évről évre egyre veretesebb eredménysor mellett az utánpótlás fejlesztését is nagyon komolyan veszik a Dragon Steel SE sárkányhajósai, akik továbbra is várják maguk közé az elszánt, sikerre vágyó fiatal tehetségeket, árulta el Tóth Edit, az egyesület elnöke.

„Két évvel ezelőtt a szegedi klubcsapat vébén az U18-as kategóriában arany-, ezüst-, és két bronzérmet szereztünk, tavaly mi adtuk az ifjúsági válogatott oroszlánrészét, s a thaiföldi világbajnokságon három ezüstérmet vívtak ki a hazaiak mögött, de az USA, Nagy-Britannia, Spanyolország és India válogatott csapatát rendre maguk mögé szorították.”

A Dragon Steel SE versenyzői az elmúlt években nagy nemzetközi sikereket értek el [1]

A Dragon Steel SE versenyzői az elmúlt években nagy nemzetközi sikereket értek el

Adódik a kérdés, hogy ezek a fiatalok, hogyan kerülnek a sárkányhajózás közelébe?

„Sokan befejezik más sportágban a versenyzést, mert esetleg az eredmények nem jönnek a kemény munka után sem, vagy azért, mert már elvesztették érdeklődésüket, motivációjukat, viszont hiányzik a mozgás, így egyszer csak azt veszik észre, hogy egy sárkányhajó evezőjét markolják. Elmondható, hogy a csapat nagy részét már sportolói múlttal rendelkező fiatalok adják, de akad olyan versenyző is, akinek a sárkányhajó az első sportága. Néhány éves munkával egyesületünkben, a Dragon Steel SE-ben edzve, versenyezve, idővel válogatott sportolóként, Európa- és világbajnokságon van esély a dobogóra fellépni, akár nemzeti színekben, a magyar válogatott tagjaként” – mondta Tóth Edit.

És nem is állnak meg a fiatalok toborzásában: augusztus 10-14-ig, kimondottan U18-as korosztálynak készülnek edzőtáborral, ahol megismerhetik, kipróbálhatják a sárkányhajózást. Megérezhetik, hogy milyen világ- és Európa Bajnokok mellett ülve megtapasztalni a közös munkát.

További korosztályos híreink SÁRKÁNYHAJÓZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.