UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-07-29 16:05

Labdarúgás: Néha azt mondják, nem vagyok normális – Haaland

A héten kapta meg a Bildtől az év meglepetés-játékosának járó díjat Erling Braut Haaland (20), a Borussia Dortmund norvég csatára, aki elképesztő gyorsasággal robbant be a német Bundesligába.

Erling Braut Haaland, a Borussia Dortmund 20 éves norvég csatára a télen szerződött Salzburgból a német élvonalba, ahol 15 bajnokin 13 gólt szerzett, a Német-kupában egy meccsen egyszer, két BL-találkozóján pedig kétszer volt eredményes – írja róla a 24.hu. „Kicsit meglepett, hogy ilyen jól ment a játék, de tudtam, hogy sikerül gólokat szereznem, hiszen ezt tettem a Salzburgban és a Bajnokok Ligájában is” – mondta egy norvég televíziós csatornának a sebességéről híres támadó, aki a PSG elleni nyolcaddöntős mérkőzésen 6,64 másodperc alatt sprintelt le 60 métert. (Ezzel egyébként csupán három tizeddel maradt el Christian Coleman 6,34-es atlétikai világrekordjától.)

Nem véletlenül lett az előző idény felfedezettje a Bundesligában Erling Haaland (20) Forrás: AFP
Nem véletlenül lett az előző idény felfedezettje a Bundesligában Erling Haaland (20) Forrás: AFP
A sztárcsatár szerint túlzó, hogy a Bayern München 13 pontos előnnyel lett bajnok, de a következő szezonban alakulhatnak másképp az eredmények. „Megvan a minőségünk ahhoz, hogy bajnokok legyünk, de ehhez nem elég beszélni róla. A Bayern stabilitása lenyűgöző, nekünk folytatnunk kell a fejlődésünket, hogy jövőre még nagyobb sikert érjünk el” – tette hozzá. A világ egyik legerősebb bajnokságában fél év elég volt ahhoz, hogy a góllövőlista 6. helyén zárjon, a január 18-i, augsburgi bemutatkozásakor 23 perc alatt vágott három gólt, de az első hat góljához is mindössze 77 percet kellett a pályán töltenie. „Néha az emberek azt mondják, hogy nem vagyok normális. Talán igazuk van" – mondta nevetve. Tisztában van azzal, hogy nem a húszévesek tipikus életét éli, de számára a legfontosabb, hogy a barátai tudják, még mindig ugyanaz az Erling Haaland, aki néhány évvel ezelőtt volt. „A Dortmund sokat fektet az olyan fiatal játékosokba, mint én. Be akarom bizonyítani, hogy megérdemlem a bizalmat, és hogy a klub helyesen döntött. Természetesen az segít, ha sok gólt szerzek, de ez a munkám." További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.