UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-07-29 11:57

Labdarúgás: Zsóri Dániel legnagyobb vágya az, hogy ismét betaláljon az NB I-ben

A 19 éves Puskás-díjas Zsóri Dánielt nem zavarja a csatárként rá nehezedő nyomás, minden vágya, hogy újra kapuba juttassa a labdát az első osztályú labdarúgó-bajnokságban, amelyben a most feljutott Budafok színeiben léphet pályára a következő évadban.

Szlovéniában edzőtáborozott az NB I-es Budafok csapata, így a 19 éves támadója, Zsóri Dániel is. A Puskás-díjas labdarúgó az nso.hu-nak kifejtette, rendkívül fárasztó volt az elmúlt időszak, minden második nap edzőmérkőzést játszottak, és a tréningeket sem a frissítés jellemezte. Zsóri öt edzőmérkőzésén négy gólt szerzett.

Zsóri Dániel vágya, hogy ismét gólt ünnepeljen az NB I-ben Forrás: MTI
Zsóri Dániel vágya, hogy ismét gólt ünnepeljen az NB I-ben Forrás: MTI
„Egy éve kerültem Fehérvárra, és az eddig ott eltöltött időszak nem úgy alakult, ahogy terveztem. Egy-két meccsen csereként beálltam, de nekem ez kevés. Persze, játszottam az NB III-as gárdában, az elmúlt fél évet Budaörsön töltöttem, és bár mindkét csapat szerelésében szereztem gólt, az nem ugyanaz, mintha az élvonalban találtam volna a kapuba. Most Budafokon egészen más célokért küzdhetek, egy esztendőt kölcsönben biztosan itt töltök, remélem, a mostani négy gólom megadta az alaphangot az előttem álló időszakhoz. Nagyon örültem a góljaimnak, de tettem is érte, hogy jó formába lendüljek” − nyilatkozta a fiatal. Dániel a hétfői edzőmérkőzésen tizenegyesből talált a kapuba, a többi gólját akcióból szerezte. „Jókor voltam jó helyen. A szakmai stáb azt kéri tőlem, érjek oda a beadásokra, ahogy mondani szokták, „hegyezzem ki” magam a befejezésekre. Próbáltam ennek eleget tenni. Bizonyos szempontból vízválasztó esztendő előtt állok, ha elkapom a fonalat és jó idényt produkálok a Budafokkal, még több ajtó nyílik meg előttem. De semmi szenzációt nem találok abban, hogy a csatároktól várják a gólokat. Abszolút nem érzem tehernek, sőt, az ezzel járó nyomás alighanem jót tesz a teljesítményemnek. Úgy tartom, ha valaki keményen dolgozik és tesz a sikerért, a munka előbb-utóbb beérik.” A nso munkatársa arra is kíváncsi volt, a budafoki társai kérdezgették-e a Ferencváros elleni gyönyörű ollózásáról, azaz a Puskás-díjas góljáról és az azzal járó felhajtásról. „Senki nem kérdezett róla. Nyilván az új társaim is látták azt a gólt, de nem került szóba. Nagyszerű, szép emlék, mindig is büszke leszek a díjra, de az a gól már a múlt. Nehéz lesz annyira emlékezetessé tenni a második élvonalbeli gólomat, mint azt. A Ferencváros elleni ollózással finoman fogalmazva is magasra tettem a lécet, de most úgy vagyok vele, mindegy, milyen lesz a következő NB I-es találat, csak szülessen meg minél hamarabb. Ez minden vágyam!” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.