- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Erős stábbal készül az első szezonjára a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia

Az államilag elismert kiemelt kézilabda-akadémiák közül mindenképpen különlegesnek számít a Balaton-felvidéki centrum, hiszen a Telekom Veszprém és a Balatonfüredi KSE utánpótlását is magába foglalja.

„Fontos mérföldkő ez a hazai kézilabda-utánpótlásban, egy akadémia, két képzési helyszín nyilatkozta Gulyás Péter, a veszprémi részleg igazgatója [1] (a balatonfüredi munkát Kis Ákos irányítja). – Le kell leszögeznem, Veszprémben és Balatonfüreden is önállóan folyik a szakmai munka, ám ezentúl közös érdekünk, hogy minél több fiatal tehetség válassza a képzési központjaink egyikét. Szilárd alapokat kell adnunk az új akadémiának, úgy gondolom, ez a hosszú távú együttműködés a magyar kézilabdázás érdekét szolgálja.”

Erős stábbal készül a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia Forrás: bfakademia.hu [2]

Erős stábbal készül a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia  •  Forrás: bfakademia.hu

A korábban a válogatottban és a Veszprémben is meghatározó jobbszélső elmondta, az U16-ostól az U22-es korosztályig zajlik majd a munka az akadémián, a kisebbek továbbra is Telekom Veszprém néven futnak majd a bajnokságban.

„A név és a logó valóban kicsit még furcsa, szokni kell, ám az alapelveinkhez hűek maradunk. Játékosokat kell nevelnünk a pályán és azon kívül is, hogy később a korosztályos és felnőttválogatottban képesek legyenek mindazt visszaadni, amit nálunk tanultak.”

Gulyás elmondta, voltak változások a játékoskeretben: Szuharev Lev kölcsönben szerepel majd Egerben, Melnyicsuk Viktor a BL-induló Motor Zaporozizzsja csapatában fejlődhet tovább, Hornyák Bence Tatabányára, míg Nagy Benedek pedig a Gyöngyösre került.

Az akadémia U22-es gárdáját Momir Ilics, a serdülőket Rapatyi Tamás, az U16-osokat pedig a szakmai stábba idén nyáron érkezett Iváncsik Tamás irányítja.

Ami az akadémián kívüli korosztályokat illeti, U15-ös korosztályban Ivo Diaz és Iváncsik Gergő kettős dolgozik majd. U14-hben Velkyné Bisján Éva, U13-U12-ben Velky Mihály, U11-es korosztályban Károlyfi Viktor, U10-U9-ben pedig Makkai Balázs dolgozik majd.

További korosztályos híreink KÉZI [3]LABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.