UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-08-02 17:28

Kézilabda: Bálint Bencéék meghalnának egymásért a pályán a juniorválogatottban

„A kiesés alatt sokat gondoltam a válogatottra is” – mondja a sérülése után visszatért Bálint Bence. A 20 éves tatabányai balátlövővel a junior nemzeti együttes előtt álló feladatokról beszélgettünk.

Hosszú hónapok után Szigetszentmiklóson edzőtáborozott a férfi junior kézilabda-válogatott, amelybe csaknem egyéves kihagyás után tért vissza a Grundfos Tatabánya 20 éves balátlövője, Bálint Bence. Különösen hosszú idő után csatlakozhattál a csapathoz. Milyen volt újra felhúzni a címeres mezt? Valóban hosszú sérülésből tértem vissza, ezért már nagyon hiányzott és nagyszerű érzés itt lenni. A kiesés alatt sokat gondoltam a válogatottra is, és vártam, hogy a Tatabánya után ide is vissza tudjak jönni.

Bálint Bence hosszú kihagyás után edzett újra a válogatottal
Bálint Bence hosszú kihagyás után edzett újra a válogatottal
Miről szólt ez a két nap? Fontos volt, hogy kicsit újra összeszokjunk. Megbeszéltük a különböző figurákat, döntéshozatalokat, és persze az sem utolsó, hogy a járvány után újra együtt voltunk. A nyár helyett januárban lesz az Európa-bajnokság. Hogyan készültök a horvátországi tornára? Szerintem ugyanúgy fogunk készülni rá, valószínűleg nem lesz olyan hosszú alapozásunk, mint ha nyáron rendezték volna a tornát, de a téli szünetben mindenki el tud majd jönni a klubjától és így is rendesen felkészülünk az Európa-bajnokságra. Mi a legnagyobb fegyvere ennek a társaságnak? Az, hogy nagyon együtt vagyunk, valóban egy csapatként működünk. Mindenki meghalna a másikért a pályán, és ezzel a mentalitással szerintem bárkire veszélyesek vagyunk. Jövő nyáron Budapesten rendezik az U21-es vb-t. Ez mekkora plusz motivációt jelent nektek? Amkor elkezdtünk együtt dolgozni már akkor is az volt a nagy cél. Jövő nyáron lesz utoljára együtt ez a csapat, ráadásul itthon, Magyarországon. Remélem, hogy egy szép eredménnyel tudunk majd búcsúzni. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.