UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-08-05 15:30

Kosárlabda: Krasovec Lili a Stella Azzurra Roma akadémiájában folytatja pályafutását

Krasovec Lili elhagyja az NKE-FCSM Csata kosárlabda-csapatát, s a következő évadban már Olaszországban, a Stella Azzurra Roma akadémiájában folytatja karrierjét; döntésének okáról és a terveiről beszélgettünk vele.

Bár váratlanul ért minket, hiszen számítottunk volna rá az első osztályú csapatban is, de annál büszkébbek vagyunk arra, hogy újabb saját nevelésű játékosunk mutathatja meg magát másik kosárlabda-kultúrában: Krasovec Lili Olaszországban, a Stella Azzurra Roma akadémiájában folytathatja tanulmányait és pályafutását – közölte az NKE-FCSM Csata hivatalos honlapja.

Krasovec Lili a következő évadban már nem a Csata színeiben versenyez Forrás: csatabasketball.hu
Krasovec Lili a következő évadban már nem a Csata színeiben versenyez Forrás: csatabasketball.hu
A 16 éves játékost tavaly, a szkopjei U16-os Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye miatt is keresték meg az olaszok. „Amikor hazaértem, a szüleim leültek velem beszélgetni arról, hogy ajánlat érkezett Rómából. Akkor még úgy éreztem, nem vagyok nyitott a váltásra, szóval nemet mondtam. Úgy tűnik, ez megváltozott, s mondhatom, felnőttem a feladathoz. Nem feltétlen a bajnokság megnyerése a céljuk, sokkal inkább helyezik előtérbe a játékosok egyéni fejlődését, és ez nagyon szimpatikus” – magyarázza a fiatal. Természetesen, mindenekelőtt meggyőződött arról, jó helye lesz Olaszországban. „Nehezen hangoltam össze az iskolát az edzésekkel és a sok utazással a legutóbbi évadban. Budaörsön élünk, az első kerületben van a sulim, a tréningek pedig a tizenharmadikban vagy a kilencedikben. Elkezdtem reggeli edzésekre járni: bementem az első órára, aztán edzésre, vissza az iskolába, délután pedig megint tréningre, onnan haza. Ez biztosan változik Rómában: a kollégium néhány perc sétára van a sportkomplexumtól, amelyben rendkívül profik a körülmények: két csarnok van, mellettük fizioterápiás központ, uszoda, futópálya is megtalálható. A családommal meglátogattuk az egyesületet, és nagyon meggyőztek a körülmények.” Persze nem csak az utazás nehézségei miatt döntött Lili a váltás mellett. „Szeretném kipróbálni magam külföldön. A testvérem, Ádám Németországban játszik; csak jókat mondott, ő egyaránt biztatott a költözésre. Szeretnék nyelvet tanulni, kettő vagy három évet leszek kint – attól függően, mikor érettségizhetek, ez még nem dőlt el. Erőnlétben és technikailag sokat fejlődnék. Az álmom az, hogy Olaszország után az Egyesült Államokban tanulhassak egyetemen: több megkeresés is érkezett már, amelyek közül a Columbia Egyetemé tetszik a legjobban.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.