UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-08-05 19:56

Labdarúgás: Youssoufa Moukoko (15) máris a Dortmund felnőttcsapatában edzhet

A Borussia Dortmund felnőtt labdarúgócsapatában számítanak a korosztályából messze kiemelkedő, mindössze 15 éves Youssoufa Moukokóra, ám a fiatalnak novemberig mindenképp várnia kell a Bundesliga-debütálására.

A kameruni származású, de német utánpótlás-válogatott csatárt, Youssoufa Moukokót eddig is nagy becsben tartották a klubban, és ez nem csoda a fiú szembetűnő képességeit figyelembe véve. A legutóbbi szezonban, 15 évesen már a Borussia Dortmund U19-es csapatában számítottak rá, ám ott is elképesztő teljesítményre volt képes: 20 találkozón 34-szer talált be, ezzel megdöntötte a korosztályos ligacsúcsot − írja az m4sport.hu.

Youssoufa Moukoko 15 évesen a Dortmund felnőttcsapatával dolgozhat Forrás: Premier Football Banter
Youssoufa Moukoko 15 évesen a Dortmund felnőttcsapatával dolgozhat Forrás: Premier Football Banter
A fiatal az UEFA Ifjúsági Ligában is bizonyított: hét fellépésére négy gól jutott. Augusztusban már a felnőttekkel kezdte meg a felkészülést, ráadásul állandó mezszámot kapott: a 18-asban mutatkozhat be a Bundesligában. „Youssoufa közénk tartozik, a csapat tagja, be kell vezetnünk a professzionális futball világába – idézi a bundesliga.com a Ruhr Nachrichtennek nyilatkozó Michael Zorcot, a klub sportigazgatóját, aki a vezetőedzővel, Lucien Favre-vel folyamatosan egyeztet Moukoko sorsáról. − Be szeretnénk építeni az együttesbe azért, hogy mihamarabb megszokja, milyen a felnőttekkel együtt edzeni és játszani.” A sportigazgató arról is beszélt, az ifjú labdarúgót nemcsak testfelépítése – a fiú máris 180 centi magas –, hanem a vele dolgozó szakemberek szerint az érettsége is kiemelkedővé teszi. Elsősorban még az U19-esek között számolnak vele, igaz, november 20-nál hamarabb amúgy sem debütálhatna a német első osztályban: akkor lesz 16 éves, és a Bundesliga szabályai szerint ennél fiatalabb játékos nem vethető be a bajnokságban. A Dortmundban gyakori, hogy hamar lehetőséget adnak a még utánpótláskorúaknak: elég csak Christian Pulisicre, Jadon Sanchóra vagy Gio Reinára gondolni. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.