UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-08-08 21:04

Atlétika: nyolc aranyérmet szereztek az utánpótláskorúak a budapesti felnőtt ob szombati napján

Kitűnően szerepeltek a korosztályos reménységek a Lantos Mihály Sporttelepen zajló 125. felnőtt országos bajnokság szombati versenynapján; a húsz egyéni számot tekintve nyolcban aranyérmet szereztek, összesen pedig 24-en állhattak fel a dobogóra.

Nemrég írtunk róla, hogy az atlétikai szövetség korábbi sportigazgatója, a hét évvel ezelőtt emlékezetes utánpótlás-nevelő programot elindító Spiriev Attila egyáltalán nem lepődik meg a korosztályos versenyzők őrült rekorddöntésein. Nos, előzetesen a felnőtt országos bajnokságon is kalkulálhattunk országos csúcsjavításokkal, elvégre hol születnek a kiemelkedő korosztályos eredmények, ha nem a felnőttek között?

A rúdugró Nagy Marcell (17) sem talált legyőzőre a felnőtt ob-n Forrás: MTK Budapest
A rúdugró Nagy Marcell (17) sem talált legyőzőre a felnőtt ob-n Forrás: MTK Budapest
A szombati versenynapon azonban csak a Miskolci Sportiskola 16 éves sprintere, Tóth Anna neve mellé került újabb nemzeti csúcs: a 100 méteres gátfutás előfutamában 13.80 másodperc alatt ért célba a Lantos Mihály Sporttelepen, jóllehet, a döntőben már „csak" 14.05-öt futott, ami a hetedik helyhez volt elég számára. Attól függetlenül, hogy nem záporoztak a korosztályos csúcsok, számos fiatal remek helyezést ért el a felnőttek között. Mindenképpen kiemelendő az MTK Budapest 17 éves rúdugrójának, Nagy Marcellnek a teljesítménye, hiszen 5.10 méteres, új egyéni csúccsal diadalmaskodott. A KARC színeit képviselő Szűcs Szabina (18) is megdöntötte saját legjobbját hármasugrásban (12.98 m). Női súlylökésben pedig az 1998-as születésű Veiland Violetta (Maximus SE) nyert 15.50 méterrel. A futószámokban is remekeltek az utánpótláskorúak. Férfi 100 méteren az 1998-as születésű Máté Tamás (FTC) és 10.54-es idei legjobb ideje nem talált legyőzőre, női 400 méteren a budafoki Molnár Janka (19) nyert 53.25-ös egyéni csúccsal, a férfiaknál ugyanebben a számban a 2000-res születésű Ajide Dániel (GEAC) győzedelmeskedett (47.55, szintén egyéni rekord). A 3000 méteres akadályfutás fináléja után pedig Tóth Lili Anna (21) és Palkovits István (19) nyakába akasztottak aranyérmet. Az egyéni számokat tekintve egyébként húszból nyolcat utánpótláskorú atléta nyert, és összesen 24 korosztályos reménység állhatott fel a dobogóra. A részletes eredmények IDE KATTINTVA elérhetőek. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.