- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: az U19-es fiúk Eb-jét elhalasztották, az U17-es lányokét törölték

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön elhalasztotta az U19-es korosztály fiú Európa-bajnokságát, míg az U17-es leány kontinensbajnokságot törölte.

Forrás: MLSZ [1]

 •  Forrás: MLSZ

A döntésről az UEFA közölte: a járványhelyzet nem várt logisztikai, egészségügyi és gazdasági nehézségeket jelent a rendező országok szövetségeinek, amelyeket mindenképpen csökkenteni akartak. Figyelembe vették továbbá a játékosok egészségének megóvását, valamint szerették volna minimalizálni a koronavírus-járvány terjedésének esélyét.

Eredetileg júliusban rendezték volna meg Észak-Írországban az U19-es fiú Eb-t, amelyet most két részre bontottak. A csoportkör találkozóit novemberben játsszák le, a továbbjutók viszont csak jövő márciusban térnek majd vissza a helyosztókra. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikokra pedig rájátszás vár, amelynek győztese – az elődöntős négyeshez hasonlóan – kijut a 2021-es, U20-as világbajnokságra, amelyet Indonéziában rendeznek.

Az U17-es leány Eb-re eredetileg májusban, Svédországban került volna sor, de azt már március közepén októberre halasztották. A mostani döntés értelmében viszont egyáltalán nem rendezik meg a tornát.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.