- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: elismerő visszhangok a Négy Nemzet-verseny után

A neves szakportál, a swimswam.com [1] is beszámolt róla, hogy Magyarország sikeresen megszervezte a koronavírus-járvány miatti féléves szünetet követő első úszóviadalt, a Négy Nemzet-versenyt.

A labdafújás is nagy sikert aratott Fotó: Derencsényi István/MÚSZ [2]

A labdafújás is nagy sikert aratott  •  Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

A háromnapos margitszigeti eseményt, melyen július végén a házigazdákon kívül Ausztria, Csehország és Lengyelország képviselői vettek részt, nem csupán a néhány kiemelkedő eredmény szempontjából méltatta, hanem kitért arra is, a szervezők célja többek között a jelenlegi helyzetben is a versenylehetőség megteremtése, az állapotok felmérése és a sportág népszerűsítése, egyúttal a szórakoztatás volt.

Kiemelte, a versenyen kivételesen nagy sikert aratott a zárószám, az úgynevezett „vicces váltó” bemutatkozása, melynek során a válogatott nyolc úszója a Jövő Bajnokai program három-három fiataljával alkotott egy-egy váltót 4×50 méter gyorson, és vívott ügyességi feladatokkal fűszerezett csatát. A váltó első versenyzőjének strandlabdát kellett felfújnia az úszás végén, a másodikra a „bottle flip” elnevezésű flakonos kihívás várt, a harmadiknak kirakós feladat jutott, míg a negyediknek már vizes pólóban kellett teljesítenie a távot.

A kiváló hangulat mellett pedig olyan teljesítményeket is láthattunk az utánpótláskorúaktól, mint a 17 éves Kós Huberté, aki 200 és 400 méter vegyesen is új évjáratos rekordot úszott.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.