UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-08-24 13:41

Kosárlabda: hamarosan rajtolnak az utánpótlás-bajnokságok

Szeptember második hetében indul újra az utánpótlás kosárlabdaélet: a junior és serdülő lányok, valamint a kadét fiúk selejtezője ekkor kezdődők − derül ki a szövetség által nemrégiben közölt versenynaptárból.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége nemrégiben közzétette utánpótlás-versenynaptárát, amelyből kiderül, a tervek szerint hamarosan ismét megmérethetik magukat a fiatalok. Ez persze rájuk is fér, hiszen egyetlen olyan korosztály sem volt, amely országos bajnoki nyolcas döntőben szerepelhetett volna a legutóbbi évadban.

Hamarosan megkezdődnek az utánpótlás-bajnokságok Forrás: ratgeberakademia.hu
Hamarosan megkezdődnek az utánpótlás-bajnokságok Forrás: ratgeberakademia.hu
A junior és serdülő lányok, valamint a kadét fiúk selejtezője szeptember második hetében rajtol, míg a junior fiúk és kadét lányok két héttel később léphetnek először pályára. Ami az alapszakaszt illeti: a junior és a serdülő fiúk nyitják október legelején. A rájátszást a junior lányok kezdhetik leghamarabb: január első hetében. A programból kiderül, hogy a junior lányok és serdülő fiúk országos bajnoki nyolcas döntője lesz először: május 13-16-ig. A junior fiúk és a kadét lányok egy héttel később, május 20-23-ig, míg a kadét fiúk és a serdülő lányok május 27-30-ig küzdhetnek meg a dobogós helyezésekért. A korosztályos válogatottak összetartásának időpontjai is kiderültek: október és december végén, valamint április elején táborozhatnak együtt a legjobb hazai fiatalok. A programról készült táblázatot ITT találja. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.