- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: kettős győzelmet aratott a lengyelek ellen az U18-as válogatott

Nézők nélkül, rendhagyó módon, de újra nemzetközi meccseken vett részt az U18-as jégkorong-válogatott. Svasznek Bence együttese a lengyelek korosztályos csapatát fogadta kettős rangadón a Tüskecsarnokban.

Kettős győzelmet arattak az U18asok a lengyelek ellen Forrás: MJSZ [1]

Kettős győzelmet arattak az U18asok a lengyelek ellen  •  Forrás: MJSZ

Az első, csütörtöki találkozó magabiztos magyar sikert hozott, 6–2-re nyertek a mieink, akik pénteken újabb, ezúttal szűk, 2–1-es győzelemmel fejelték meg a teljesítményüket. A csapat világbajnoksága ugyan még odébb van, az áprilisi asiagói I/B csoportos tornán játszik legközelebb valódi tétmeccset a társaság, mégis fontos volt, hogy a koronavírus-járvány miatt beiktatott kényszerszünet után újra együtt gyakorolhassanak a játékosok.

„Örülünk, hogy nemzetközi találkozón láttuk játszani ezek a srácokat, akik itt voltak, megmutatták, hogy lehet rájuk számítani, mindenkivel elégedettek lehetünk nyilatkozta [2] Svasznek Bence. – Akadtak hiányosságok is, amiket a meccsek után átbeszéltünk. Az egész tábor rendkívül hasznos és értékes volt, jól és sokat dolgoztak a fiúk, figyeltek. Mindenkinek sok sikert és jó szezonkezdetet kívántunk, bízunk a klubmunkában. Fontos, hogy ott is odafigyeljenek, és csinálják, amit az edzők kérnek. Mi a válogatottnál magasabb tempót kérünk, ha pedig tudják húzni a többieket, akkor az az egész magyar jégkorongnak hasznos lehet.”

A tervek szerint az ifjúsági együttes legközelebb november 5. és 8. között a hazai Négy Nemzet-tornát.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN [3] a sportági aloldalunkon.