- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Biatlon: Bozóki Laura mindenhol megállja a helyét

Négy évvel ezelőtt ismerkedett meg a sportág alapjaival Vasas síszakosztályának 14 éves biatlonosa, Bozóki Laura. Az akkori Nagy Sportágválasztó óta szinte elválaszthatatlan a sítől, igaz, alpesi sível kezdett, utána tért át az északi szakágra, a biatlonra, valamint sífutásra.

Azóta pedig már két testvére, Tamara és Barbara is kedvet kapott ezekhez a sportágakhoz.

Bozóki Laura három sportágban is megállja a helyét [1]

Bozóki Laura három sportágban is megállja a helyét

„Rengeteget jövünk-megyünk velük, de mindig szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ugyanazt a sportágat űzik – mondja Bozóki György, a lányok édesapja. – Annak idején valóban az alpesi sível kezdtünk, de még nem annyira komolyan, s mint kiderült, a költségek szempontjából is jobban járunk a biatlonnal. Szerencsére Laura nagyon jól lő, így kiegészítésként nem csak a sífutás, hanem a sportlövészet target sprint szakágában is szokott versenyezni.”

Laurát nemrégiben lakóhelye, Pécel városa részesítette elismerésben, augusztus 20-án megkapta a Pro Talentum díjat az önkormányzattól.

„Nagyon örültem neki, szerencsére sok jó eredményem volt, talán a diákolimpiai sikerekre vagyok a legbüszkébb – emlékszik vissza a 14 éves sportoló. – A három közül a biatlont szeretem a legjobban, ebben a sportágban van a legtöbb versenyem. Még lesz egy-kettő a nyári szezonban, de leginkább a télre készülünk, amikor erősebb mezőnyben, Szlovákiában indulok majd.”

A felkészülésben sokat segít neki a Mol Alapítvány támogatása, amelyet versenyekre, edzőtáborokra való utazásra, illetve szállásra fordít.

További korosztályos híreink SÍSPORTOKBAN [2]a sportági aloldalunkon.