UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2020-09-07 11:30

Mindenhol megállja a helyét

A Vasas SC 14 éves, a Mol Alapítvány által támogatott biatlonosa, Bozóki Laura Pro Talentum-díjat kapott Pécel város önkormányzatától, miközben már elsősorban a téli feladatokra készül.

Négy évvel ezelőtt ismerkedett meg a sportág alapjaival Vasas síszakosztályának 14 éves biatlonosa, Bozóki Laura. Az akkori Nagy Sportágválasztó óta szinte elválaszthatatlan a sítől, igaz, alpesi sível kezdett, utána tért át az északi szakágra, a biatlonra, valamint sífutásra. Azóta pedig már két testvére, Tamara és Barbara is kedvet kapott ezekhez a sportágakhoz.

Bozóki Laura három sportágban is megállja a helyét
Bozóki Laura három sportágban is megállja a helyét
„Rengeteget jövünk-megyünk velük, de mindig szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ugyanazt a sportágat űzik – mondja Bozóki György, a lányok édesapja. – Annak idején valóban az alpesi sível kezdtünk, de még nem annyira komolyan, s mint kiderült, a költségek szempontjából is jobban járunk a biatlonnal. Szerencsére Laura nagyon jól lő, így kiegészítésként nem csak a sífutás, hanem a sportlövészet target sprint szakágában is szokott versenyezni.” Laurát nemrégiben lakóhelye, Pécel városa részesítette elismerésben, augusztus 20-án megkapta a Pro Talentum díjat az önkormányzattól. „Nagyon örültem neki, szerencsére sok jó eredményem volt, talán a diákolimpiai sikerekre vagyok a legbüszkébb – emlékszik vissza a 14 éves sportoló. – A három közül a biatlont szeretem a legjobban, ebben a sportágban van a legtöbb versenyem. Még lesz egy-kettő a nyári szezonban, de leginkább a télre készülünk, amikor erősebb mezőnyben, Szlovákiában indulok majd.” A felkészülésben sokat segít neki a Mol Alapítvány támogatása, amelyet versenyekre, edzőtáborokra való utazásra, illetve szállásra fordít. További korosztályos híreink SÍSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.