UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-09-08 09:03

Torna: jó formában a korosztályos fiúválogatott

Puskás Jenő, a férfi utánpótlás tornászválogatott szövetségi kapitánya szerint jó formában vannak a fiatal válogatott versenyzők

A férfi utánpótlás tornászválogatott szövetségi kapitánya, Puskás Jenő szerint jó formában vannak a fiatal versenyzők, akik a koronavírus-járvány okozta hosszúra nyúlt kihagyást követően Tatán edzőtáboroztak.

Balázs Krisztián még nincs csúcsformában Fotó: Freschli József/MATSZ
Balázs Krisztián még nincs csúcsformában Fotó: Freschli József/MATSZ
Bizakodásra adhat okot, hogy a junior-világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztiánt leszámítva mindenki részt vett az egyhetes felmérésen. Az FTC-Telekom sportolójával kapcsolatban a szakvezető elmondta: csuklótörése után már a szereken dolgozik, és bár érthetően nincs csúcsformában, töretlen lendülettel, nagy akarással készül. A következő időszak az utánpótláskorú tornászok számára igen eseménydús lesz, hiszen szeptember 14-től újabb edzőtáborban vesznek részt, ezúttal Győrben, amelynek zárásaként kétnapos felmérésen szerepelnek. A felkészülés ezen szakaszában, további két tornász, Hajdu Tas és Kovács Márton is bekapcsolódik a munkába, utána pedig kezdődnek a versenyek. „Az edzőtábor a beszámolók szerint jól sikerült, ezúttal Laufer Béla edző foglalkozott a fiatalokkal, akik jól dolgoztak a hosszúra nyúlt kihagyás ellenére is – mondta Puskás Jenő, utánpótlás szövetségi kapitány. – A következő hetek, hónapok igencsak sűrűek lesznek, nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás tornászok számára is. Remélem, hogy a koronavírus nem szól közbe, ugyanis Balázs Krisztiánt leszámítva mindenki egészséges, nincs sérültünk. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.