UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-09-09 19:39

Labdarúgás: Schäfer András négyéves szerződést kötött a DAC-cal

A szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő DAC érvényesítette az opcióját, és kivásárolta a 21 éves magyar válogatott Schäfer Andrást a genovai szerződéséből, hosszú távú, 2024. nyaráig szóló szerződést kötve vele.

A magyar labdarúgó-válogatottban a törökök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen bemutatkozó Schäfer Andrást végleg megvásárolta a Genoától a dunaszerdahelyi DAC, ahol egyébként már az elmúlt fél évet is töltötte – kölcsönben.

A 21 éves középpályás 2024. nyaráig szóló szerződést írt alá Forrás: DAC
A 21 éves középpályás 2024. nyaráig szóló szerződést írt alá Forrás: DAC
„Kemény tárgyalások vannak mögöttünk. A DAC nagyon szerette volna Andrást megszerezni, ő meg a felvidéki klubban szeretett volna maradni, de közben a Genoával is meg kellett egyezni. Dunaszerdahelyen szeretik, megbecsülik őt, otthonra talált. Nagyon jó irányba halad a pályafutása, Bernd Storck irányítása alatt garantált a szakmai fejlődése is” – mondta az nso.hu-nak Kövesdi Viktor, Schäfer képviselője. „Nagyon profin viselkedett végig a tárgyalások alatt − folytatta Kövesdi. − Megbeszéltük, hogy nehéz hetek lesznek ezek, és talán csak az utolsó pillanatban dől el, hogyan tovább. A bizonytalanság és a lelki teher ellenére remekül játszott; a bajnoki meccsen és az Európa Liga-találkozón Izlandon egyaránt. Ebből is látni, hogy profi, felnőtt játékossá érett. Ez a négyéves szerződés újabb szintlépésnek számít. Nagy bizalmat szavazott neki a DAC, amely sokat fektetett ebbe az átigazolásba. Biztosak vagyunk benne, hogy András ezt viszonozza a pályán mutatott teljesítményével.” Schäfer Andrást a DAC hivatalos honlapja idézte az aláírás bejelentését követően: „Nagyon boldog vagyok, ezzel a szerződéssel sokkal biztosabb lett a hátterem, hiszen az elmúlt másfél hónap nem volt egyszerű. Remélem, sikerül fenntartani az előző hónapban mutatott remek teljesítményt.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.