UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-09-09 12:58

Labdarúgás: Szoboszlai pozitívumként tekint a benne rejlő motivációra

A Nemzeti Sport arra is kitért a 19 éves Szoboszlai Dominikkel készített interjúban, miért nem fogadta túl jól a fiatal, amikor Marco Rossi az oroszok elleni Nemzetek Ligája-labdarúgómeccsen 3−2-es orosz vezetésnél lecserélte.

A bátorság volt a jó játék kulcsa a Törökország ellen bombagólt szerző 19 esztendős középpályás szerint, aki az oroszok ellen sem akart tiszteletlen lenni a lecserélése után − mint ismert, előbbi mérkőzésen 1−0-ra nyertek idegenben Szoboszlai Dominikék, utóbbi összecsapáson pedig 3−2-re alulmaradtak idehaza.

Szoboszlai Dominik (fehérben) az oroszok elleni Nemzetek Ligája-meccsen is nagyot küzdött Forrás: AFP
Szoboszlai Dominik (fehérben) az oroszok elleni Nemzetek Ligája-meccsen is nagyot küzdött Forrás: AFP
„Csupán annyi történt – annak ellenére, hogy tudtam, nem leszek végig a pályán –, hogy segíteni akartam a csapatnak. Ám tudom, profi futballistaként el kell fogadnom a szövetségi kapitány döntését. Feszült voltam, de a bennem rejlő motivációra pozitívumként tekintek. Marco Rossinak köszönhetem, hogy fiatalon meghatározó szerepet kaptam a válogatottban, sohasem lennék tiszteletlen vele, ezt ő is tudja. Nagyon motivált vagyok, azokban a pillanatokban is ezt láthatták rajtam, és a bizonyítási vágy sosem múlik el” − nyilatkozta a Red Bull Salzburg játékosa a Nemzeti Sportnak adott interjúban. Arról is beszélt, melyek voltak e két mérkőzés legfőbb tanulságai. „Talán az, hogy a taktikai utasítások maximális betartása mellett bátran kell futballoznunk. Nagyon jó a csapategység, mindenki motivált, kimondottan jó érzés ebben a válogatottban játszani.  Fontos meccset nyertünk meg idegenben, és jól játszottunk. Még boldogabbak lennénk, ha az oroszok ellen is három pontot szerzünk, de ez van, már a következő feladatra kell koncentrálni. A törökök elleni győzelem pozitívumait át kell menteni a folytatásra, az orosz meccs hibáit pedig ki kell javítani.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.