- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: törölték a magyarokat érintő U20-as férfi és U18-as női világbajnokságot

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség honlapján jelentette be, hogy a koronavírus-járvány második hulláma miatt tíz 2020/21-es világbajnokság törléséről határozott. Ezek közül kettő érinti a magyarokat.

Forrás: jegkorongszovetseg.hu [1]

 •  Forrás: jegkorongszovetseg.hu

A férfi juniorválogatott december 13. és 19. között Dániában szerepelt volna divízió 1/A csoportos tornán, de a döntés értelmében a jégre lépés meghiúsult. Horváth András csapata a házigazdák, a lettek, a kazahok, a fehéroroszok és a norvégok ellen igyekezett volna kivívni a bennmaradást, miután a válogatott tavaly év végén Vas Márton irányításával feljutott a csoportba. Ugyanúgy elmarad az új győri Nemak Jégcsarnok első nemzetközi tornájának tervezett divízió 1/A csoportos női U18-as világbajnokság. Az eredetileg január 10. és 16. közé kiírt eseményen a magyarok a szlovák, a francia, a japán, az olasz és a norvég válogatottal játszottak volna.

Ezeken kívül nem rendezik meg a divízió 1/B, a divízió 2/A, a divízió 2/B csoportos, valamint a divízió 3-as férfi U20-as világbajnokságokat, és az A csoportos, divízió 1/B-s, 2/A-s és 2/B-s női U18-as tornákat.

A magyar szövetség kiemeli, az IIHF legfőbb végrehajtó testülete a szakértői csoport ajánlásait figyelembe véve döntött a vb-k törléséről. A csoport szerint ugyanis aggályos, hogy mindenhol biztonságosan meg tudnák-e rendezni a tornákat, esetleges komolyabb pénzügyi kockázat nélkül.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN [2] a sportági aloldalunkon.