UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-09-21 08:43

Kajak-kenu: visszatért az élet a sportágba, az ORV volt az év első és utolsó korosztályos nemzetközi versenye

Csütörtöktől vasárnapig huszonhárom ország részvételével rendezték meg a szegedi Maty-éren az Olimpiai Reménységek Versenyét, a tapasztalatokról Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitányt kérdeztük.

Egy pillanatig sem férhetett kétség ahhoz, hogy minden idők legnagyobb létszámú magyar küldöttsége végez az élen a szegedi ORV éremtáblázatán. De vajon mit várt Makrai Csaba szövetségi kapitány az év első és utolsó korosztályos nemzetközi versenyétől? Negyvenkét arany-, negyvenegy ezüst- és huszonhat bronzérem. Mit lehet erre mondani? Természetesen nagyon boldog vagyok és köszönet a versenyzőknek, edzőknek a jó szereplésért, illetve felkészülésért. Nyilván a szervezők is elismerést érdemelnek, mert a mai helyzetben nem volt egyszerű lebonyolítani ezt az eseményt, pláne ilyen magas színvonalon.

Fantasztikusan szerepelt az utánpótlás a szegedi ORV-n Forrás: MKKSZ
Fantasztikusan szerepelt az utánpótlás a szegedi ORV-n Forrás: MKKSZ
A járványügyi helyzet miatt miben volt más az idei ORV? Nem volt annyi nemzet itt, mint amennyi egyébként szokott lenni. Ezen kívül minden előírást be kellett tartanunk, a csapatot gyakorlatilag hermetikusan el kellett zárni a külvilágtól. A helyszínre csak az edző és versenyző léphetett be, aki negatív teszttel rendelkezett, ez azért nem volt egy megszokott helyzet. Az elmaradt vb és Eb után mennyire kellett már a fiataloknak egy hasonló viadal? Hatalmas élmény volt, de nem csak nekünk, hanem egész nemzetköz kajak-kenusportnak. Semmilyen nemzetközi megméretés nem volt az idén, és ez, ha nem is értelmetlenné tette, de befolyásolta a versenyzők felkészülését. Mindenki nagyon boldog, a nemzetközi szövetség is, mert ez volt az egyetlen utánpótlásesemény, amit az idén az elejétől a végéig be lehetett fejezni. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.