UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-09-23 14:03

Kosárlabda: hatodik barátságos meccsére készül a Ludovika-FCSM Csata

A Ludovika-FCSM Csata és a Vasas Akadémia méri össze a tudását egymással szerda délután; a két NB I/A csoportos klubban az a közös, hogy rengeteg utánpótláskorú kosarast foglalkoztatnak.

A női első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő Ludovika-FCSM Csata csapatában amúgy is szerepel három utánpótláskorú sportoló, ám ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a klub nevelőműhelyéből az októberben rajtoló évadra csatlakozott további hat fiatal: a 17 éves Balogh LizaFarkas Szonja (16), Gyöngyösi Janka (16), Rakita Lili (17), Strausz Edina (15) és Toman Petra (15) immár a Tursics Krisztián vezette nagycsapattal készül. Sőt, a felkészülési meccseken mindahányan pályára is léptek.

Mányoky Rékáék immár öt felkészülési mérkőzést tudnak maguk mögött Forrás: hunbasket.hu
Mányoky Rékáék immár öt felkészülési mérkőzést tudnak maguk mögött Forrás: hunbasket.hu
Eddig öt ilyen párharcot tudhat maga mögött az alakulat: a másodosztály élmezőnyébe tartozó BKG Príma Akadémia ellen 97−67-re nyert, majd az első osztályban szereplő Aluinvent DVTK-val (67−55), a Sopron Baskettal (63−81), az UNI Győrrel (87−90) és az ELTE BEAC Újbudával (81−59) egyaránt megküzdött. A Csata ezen a héten sem marad mérkőzés nélkül: az ugyancsak rengeteg utánpótláskorút foglalkoztató Vasas Akadémia lesz a következő ellenfél. A pasaréti együttessel rendre szoros, parázs csatákat vívott a csapat a legutóbbi két évadban, így ezúttal is érdekes párhacra lehet számítani. „Hét edzőmeccses felkészülési ciklust terveztem, ez lesz a hatodik a sorban. Most is szeretném rotálni a csapatot, hogy minél világosabb képet kaphassak a játékosaimról. Mindenkinek lehetőséget adunk, hogy gyakorolhassuk azokat a plusz dolgokat, amiket a BEAC-meccs óta vettünk fel a repertoárunkba” − nyilatkozta a klub honlapjának Tursics Krisztián. A találkozót a járványügyi helyzet miatt zárt kapuk mögött rendezik szerda délután 16.30 órától. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.