- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: válogatott sportolók tartottak előadást a Jövő Bajnokainak

Az országszerte kilenc régióban működő Jövő Bajnokai programban a 11-14 éves korosztály a célcsoport, így volt ez a legutóbbi rendezvényen, ahol a vendégelőadók mellett, az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás és az ifjúsági válogatott Jászó Ádám is pódiumra lépett.

Kenderesi Tamás is előadást tartott a Jövő Bajnokai-program rendezvényén Forrás: MÚSZ [1]

Kenderesi Tamás is előadást tartott a Jövő Bajnokai-program rendezvényén  •  Forrás: MÚSZ

A program vendégelőadójaként dr. Kalamár Hajnalka és Kabarcz Zoltán szerzőpáros érkezett a „Győztes vagy!” című új könyvével, akik már ismerősek lehetnek a Jövő Bajnokai számára, hiszen „A Nyerő Hármas – Sportoló, edző, szülő” című kötetekkel már körbejárták a régiókat. Új kiadványuk, valamint az ehhez kapcsolódó gyakorlati előadás számtalan hasznos motivációs tanáccsal látta el a résztvevőket, előttük pedig a két válogatott sportoló pedig saját példájukon keresztül mesélt a korántsem sima útról még eljutottak a válogatottságig.

„Mindkét sportoló különböző utat járt be a válogatottságig – Tomi esetében az olimpiai részvételig és a bronzéremig – mindketten más és más fejlődési szakaszon mentek keresztül az életkorukhoz mérten, de az közös bennük, hogy a nehézségeket legyőzve lettek sikeresek sportágukban. Fontosnak tartom, hogy a sikerek és jó eredmények mellett az esetleges kudarcokról, hibákról is beszéljünk, hiszen így talán más számára ez elkerülhető lesz. Nagyon tanulságos volt hallgatni, hogy mi az, amit a két profi úszó megosztott saját tapasztalataiból, ezenfelül pedig a Győztes vagy előadás igazi motivációs bomba volt a programon résztvevőknek. Az előadás végén – mindenki örömére – szétosztottunk az összes jelenlévő között egy példányt a könyvből, amit a szerzőpáros és a két válogatott sportoló dedikált” – nyilatkozta a rendkívüli eseményről Jancsik Árpád, a Jövő Bajnokai program összrégiós koordinátora is egyben, a dél-dunántúli régió vezetője.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.