UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2020-09-27 16:44

Cselgáncs: a bajai U23-as ob lehet a leállást követő első komolyabb hazai erőpróba

A Bajai Judo Club vezetőedzőjével, a leány juniorválogatott mesterével, Radics Attilával beszélgettünk a jövő szombaton esedékes bajai U23-as országos bajnokságról, valamint azokról a nemzetközi erőpróbákról, amelyeket még az ősszel megtarthatnak.

Több mint fél év kihagyás után a múlt hét végén rendeztek először versenyt a hazai dzsúdósoknak: a program a Tóth Péter-emlékviadallal kezdődött Egerben. Az első igazán komoly megméretés jövő héten, a bajai U23-as országos bajnokság lesz, amelyet szigorú szabályok betartása mellett bonyolíthatnak le.

Radics Attila reméli, a legjobbak részt vesznek a bajai U23-as országos bajnokságon
Radics Attila reméli, a legjobbak részt vesznek a bajai U23-as országos bajnokságon
„A szövetség többoldalas tájékoztatót adott ki arról, milyen fertőzésmegelőzési protokoll betartása mellett lehet viadalt tartani − kezdi a Bajai Judo Club vezetőedzője, a junior leányválogatott mestere, Radics Attila. − Az erőpróba zárt kapus lesz, a sportolókon, az edzőiken, a szervezőkön és a bírókon kívül senki nem léphet be a csarnokba. Előre kell nevezni, a maszkhasználat, fertőtlenítés kötelező. Eddig két regionális verseny zajlott le hasonló körülmények között, ezt mindenkinek szoknia kell, mert furcsa. Azt egyelőre nem lehet tudni, milyen erős lesz a mezőny, kedd éjfélig lehet jelentkezni. Bízunk benne, hogy száz fölött lesz az indulók száma.” Az új kezdeményezés, a meghívásos alapon működő Szuperliga-sorozat (a legjobb hazai felnőtt, junior és ifjúsági sportolók vehetnek részt rajta − a szerk.) első fordulóját most hétvégén tartották volna, a megméretést ugyanakkor halasztották. „Elsősorban az U23-as országos bajnokság közelsége miatt ütemezték át az eseményt. Szerintem az ötlet egyébként remek, a válogatottak már nagyon kiéheztek a versenyzésre, ráadásul arra is jó, hogy felmérjék, hol is tartanak jelenleg a felkészülésben. Az ob-t követő héten a szóban forgó korosztálynak összetartást rendezünk Tatán, felteszem, ott lehet a legegyszerűbb pótolni az elmaradt viadalt.” Radics Attila arról is beszámolt, nem biztos, hogy a tervezett nemzetközi erőpróbákat valóban megtartják. „Október végén Budapest adna otthont az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenynek, amelyen a kvótaszerzésre is esélyes fiatalok biztos, hogy indulnak − így Özbas Szofi (63 kg), Sipőcz Richárd (+100 kg) és Szigetvári Mercédesz (+78 kg) is. Rajtuk kívül több utánpótláskorúnak is nyílhat esélye arra, hogy bizonyítson. Reméljük, hogy megrendezhetjük a seregszemlét. A nemzetközi versenynaptárban novemberben egyaránt szerepel a felnőtt, az U23-as és a junior Európa-bajnokság, abban bízunk, hogy ezeken a viadalokon is tatamira állhatunk.” További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.