UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-09-29 12:34

Kosárlabda: négy fiatallal kötött együttműködési megállapodást a Kecskemét

A KTE Kosárlabda Klub Kft. négy 17 éves fiatallal, Cserkó Andrással, Ivkovic Milánnal, Tóth Balázzsal és Tóth Barnával évekre szóló együttműködési megállapodást kötött, emellett kiderült, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét néven versenyez tovább az első osztályú bajnokságban.

A KTE Kosárlabda Klub Kft. 2012-es megalakulásakor fontos célként fogalmazta meg, hogy a felnőtt kosárlabda-bajnokságokban szereplő csapatok minél több kecskeméti kötődésű fiatalt szerepeltessenek. Ez a cél megerősödött a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2013-as elrajtolásakor − áll a klub közleményében.

Négy fiatallal kötött együttműködési megállapodást a Kecskemét Forrás: ktekosar.hu
Négy fiatallal kötött együttműködési megállapodást a Kecskemét Forrás: ktekosar.hu
Az elmúlt években az akadémián kiváló edzői stáb alakult, amely azért dolgozik, hogy a nevelőműhelyt „kinövő” fiatalok a felnőttsportra alkalmas, fejlődni, tanulni vágyó kosarasok legyenek, ezzel együtt zökkenőmentessé váljon a felnőttmezőnybe való átlépésük. Ennek a munkának az első komoly eredménye Kucsera Dániel, aki mára fontos tagja lett a kecskeméti NB I-es csapatnak. Évekkel ezelőtt kiderült, hogy a 2003-as lehet az első olyan kecskeméti generáció, amelyből többen profi játékossá válhatnak. A klub most négy fiatallal, Cserkó Andrással, Ivkovic Milánnal, Tóth Balázzsal és Tóth Barnával évekre szóló együttműködési megállapodást kötött. A honlap megjegyezte, hogy a szakemberek folyamatosan figyelik a fiatalok fejlődését, és már most vannak olyan 2004-es születésű reménységek, akik rövid időn belül szintén csatlakozhatnak a szóban forgó programhoz. Az említett 17 éves játékosok az akadémia U18-as korosztályában versenyeznek tovább, de kettős játékengedéllyel az U20-as együttes tagjai is lesznek egyben. Részben a fiatalokkal megkezdett program okán – a sportszervezetet évek óta támogató Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. komolyabb szerepet vállal a nevelőműhely életében. A DTKH névadó szponzorként csatlakozik a klubhoz, így a csapat mostantól Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét néven szerepel az NB I/A-csoportos kosárlabda-bajnokságban. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.