- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Fallabda: a bajnoki címét megvédő Chukwu Hannah semmit nem vesz félvállról

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a papírformának megfelelően védte meg a női országos bajnoki címét a fallabdázó Chukwu Hannah. A tatabányai Squashberek SE 17 éves ígérete a Százhalombattán hétvégén rendezett ob-n végig magabiztosan menetelt, majd a döntőben Csókási Gabriellát győzte le 3:0-ra.

Chukwu Hannah megvédte bajnoki címét Forrás: Omega 32. Egyéni Squash OB 2020/ Facebook [1]

Chukwu Hannah megvédte bajnoki címét  •  Forrás: Omega 32. Egyéni Squash OB 2020/ Facebook

Egyértelmű volt számomra a cél, elvártam magamtól a bajnokság megnyerését – mondja Farkas János tanítványa. – Sokat, és igen intenzíven készültem erre a bajnokságra a klubtársaimmal, a férfiaknák győztes Farkas Balázzsal és a harmadik helyezett Kamocsai Benivel. Igyekeztem minél jobb állapotban érkezni az ob-ra, mert talán a magyar bajnoki győzelemhez nem feltétlenül kell, hogy csúcsformában legyek, okozhatnak meglepetést az ellenfelek. Semmit nem veszek félvállról. Örülök, hogy a második első helyemet szereztem a felnőttbajnokságon. A tavalyi siker mérföldkő a pályafutásomban, mert az volt az első, ráadásul előző évben csak kicsivel kaptam ki az elődöntőben. A mostani győzelem azért értékes, mert került rám egy kis nyomás, ami ilyenkor a címvédőkre szokott.”

Hannah alapesetben már az ob másnapján elindult volna, hogy rész vegyen egy franciaországi, majd egy svájci viadalon, azonban a vírushelyzet miatt ezekről az eseményekről le kellett mondania. Az, hogy mikor szerepelhet legközelebb nemzetközi versenyen, számára sem ismert, viszont bízik benne, januárban bemutatkozhat a francia női ligában a Mulhouse csapatában.

„Talán azért is, mert egyik francia versenytársam, egyben a barátnőm ebben a klubban játszik, és lehet, hogy beajánlott, de megkeresett a Mulhouse vezetősége. Egyeztettem velük, és aztán nem sokat gondolkodtam, hogy elvállalom a játékot. Franciaország remek fejlődési lehetőség, nagyszerű játékosok és edzők fémjelzik a sportágat. A női liga eredetileg októberben kezdődött volna, de a vírus miatt januárra halasztották, és remélem is, hogy akkora már el tud kezdődni. Már van francia versenyengedélyem, de természetesen emellett a Squashberek játékosa is maradok, csak a liga fordulóira fogok kiutazni.”

További korosztályos hírek FALLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.