- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kajak-kenu: a szegedi ORV legeredményesebb versenyzője, Máró Anna kis lépésekben gondolkozik

A negyvenkét magyar aranyéremből hármat a Tiszaújvárosi KKSE 17 éves kajakosa, Máró Anna vállalt magára az ősz elejére csúszott idei egyetlen jelentős nemzetközi utánpótlásversenyen, az Olimpiai Reménységek Versenyén.

Többek között a K–1 500 métert is behúzta, ami azért érdekes, mert az augusztus végi ifjúsági ob-n nem tudott nyerni ezen a távon. A Maty-éren azonban ezúttal minden klappolt.

Máró Anna éremkollekciója a szegedi ORV-n Forrás: MKKSZ [1]

Máró Anna és éremkollekciója a szegedi ORV-n  •  Forrás: MKKSZ

„Ezzel a teljesítménnyel most tényleg elégedett lehetek, mert azt gondolom, hogy a maximumot adtam ki magamból – kezdte honlapunknak Máró Anna. – Hosszabb volt ez az év, mint a korábbiak, az biztos, a versenyidőszak is megnyúlt több mint egy hónappal, de most már azért van egy kis időnk a pihenésre.”

Sokat tett hozzá azonban a felkészüléshez, hogy a karanténidőszak alatt a szokásoktól eltérően napi két vízi edzésen is részt tudott venni. Elmondása szerint fizikailag, de főleg mentálisan lépett sokat előre a 2012 óta kajakozó versenyző.

De természetesen – remélve, hogy akkor nem szól közbe a koronavírus-járvány – a jövő évtől még többet vár.

„Az elmúlt két-három évben mindig sikerült valamelyik nemzetközi versenyre kijutnom, de jövőre már az ifjúsági világbajnokságot szeretném. Egyesben, párosban és négyesben is szeretnék kvalifikálni, ami egyébként nehezebb, mint utána a vébén szerepelni. Persze az én álmaim között is szerepel az olimpia, de szeretek inkább kis célokat kitűzni, mert így tudok folyamatosan fejlődni.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN [2] a sportági aloldalunkon.