UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-09-30 13:35

Labdarúgás: München helyett Barcelonát választotta a 19 éves Dest

Az Ajax labdarúgócsapatának 19 éves jobbhátvédje, Sergino Dest iránt a BL-győztes Bayern München is élénken érdeklődött, a fiatal játékos azonban a Barcelonát választotta.

Nagyon úgy tűnik, eldőlt, hol folytatja pályafutását Sergino Dest – számol be az NSO. Az Ajax amerikai jobbhátvédje kedd este megérkezett Barcelonába, ahol hamarosan bejelentik szerződtetését.

Dest (jobbra) a Barcelone mellett döntött Fotó: AFP
Dest (jobbra) a Barcelone mellett döntött Fotó: AFP
A 19 éves, háromszoros amerikai válogatott játékosért vívott harcban sokáig a Bayern München állt a legjobb pozícióban, ám a Bild információi szerint a játékos nemrég tájékoztatta a bajorokat, hogy nem csatlakozik a klubhoz. Fabrizio Romano transzferguru értesülései szerint Dest 2025-ig kötelezi el magát új klubjánál, már az orvosi teszteken is átesett. Az édesapja révén amerikai, édesanyja révén holland útlevéllel is rendelkező futballista szülővárosa csapatában, az Almere Cityben kezdett el futballozni, ahonnan 2012-ben került át az Ajax utánpótlásába. A ranglétrát végigjárva hivatalosan a 2019–2020-as idény elején lett a felnőttcsapat tagja, 38 tétmeccsen két góllal és hat gólpasszal is segítette az Ajaxot. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.