UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2020-10-02 18:12

Ökölvívás: előbb ország-, majd világverő csapatot építene fel Újpesten Erdei Zsolt

Együttműködési megállapodást kötött egymással a korábbi profi és amatőr világbajnok Erdei Zsolt vezette Madárfészek Akadémia az UTE ökölvívó-szakosztályával – tájékoztat az MTI.

„Szeretnénk, hogy újra béke legyen, így Erdei Zsolt ismét a szakmai munkával foglalkozhat" – fogalmazott Őze István, az UTE klubigazgatója, majd hozzátette: a magyar bokszon belül az utóbbi időszakban voltak viták, ebben a helyzetben pedig úgy érzékelte az egyesület, hogy segítséget tud nyújtani. Erdei Zsolt, az UTE és a Madárfészek Akadémia szakmai munkájának irányítója kiemelte, az elmúlt három évet távolabb töltötte a ringtől, mint szerette volna, így a mostani helyzetre óriási lehetőségként tekint.

A jövőben Erdei Zsolt felel a Madárfészek Ökölvívó Akadémia és az UTE szakosztályánál folyó munka összehangolásáért Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
A jövőben Erdei Zsolt felel a Madárfészek Ökölvívó Akadémia és az UTE szakosztályánál folyó munka összehangolásáért Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
„A két szervezet egymással együttműködve sokra viheti, a legfontosabb, hogy a negyedik kerületben a legjobb csapatot építsük fel: előbb országverőt, aztán világverőt" – jelentette ki a korábbi világbajnok. Erdei hangsúlyozta, örül, hogy ismét ott lehet a ring mellett, és arra számít, hogy a vírushelyzet enyhülése után meglesz a megfelelő átjárás is a két egyesület között. „Az akadémián, bár vannak kezdők is, alapvetően olyan versenyzőkkel foglalkozunk, akik már kiérdemelték, hogy odakerüljenek. Amolyan elitképzőként működünk, a gyerekek az iskolába járás mellett megkapják azt az edzésmennyiséget, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy nemzetközi megmérettetéseken is eredményesek legyenek” – mondta Erdei Zsolt. Az együttműködés keretében – a sportolók átjárása mellett – a két egyesület edzésprogramja a továbbiakban közös alapokra épül, aminek célja, hogy a gyerekeket már fiatalon megtanítsák technikásan bokszolni és ne csak az erőn múljon az eredményességük. Farkas József, az UTE szakosztályának vezetője szerint az együttműködés az egész magyar utánpótlás érdeke, és bár Erdeivel ezután is lesznek – elsősorban szakmai – csörtéik, azok előre fogják vinni az UTE ökölvívóéletét. „A cél, hogy a legeredményesebb magyar ökölvívó-egyesület legyünk." További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.