UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2020-10-07 15:50

Tenisz: Tóth Amarissa is búcsúzott – befejezték a magyarok a junior Roland Garroson

A nyolc közé jutásért az orosz Kugyermetova ellen szenvedett kétszettes vereséget Tóth Amarissa, így az utolsó még talpon maradt magyar versenyző is kiesett Párizsban.

Három magyar versenyző, Fajta Péter, Tóth Amarissa és Szabanin Natália vágott neki az év második és egyben utolsó junior Grand Slam-tornájának, a Roland Garrosnak. A francia nyílt nemzetközi bajnokságon ezúttal nem jött össze a kiugró szereplés a mieinknek, igaz, azért szégyenkezésre sincsen semmi ok.

Tóth Amarissa a nyolcaddöntőben búcsúzott Párizsban Fotó: Zádor Péter/Magyar Tenisz Szövetség
Tóth Amarissa a nyolcaddöntőben búcsúzott Párizsban Fotó: Zádor Péter/Magyar Tenisz Szövetség
Párosban mindhárom magyar érdekeltségű kettős már az első fordulóban elhullott, egyesben viszont sikerült egy-két skalpot begyűjteni. A mindössze 16 esztendős Szabanin (a 18 évesek mezőnyében) mindjárt az első fordulóban a második kiemelt fülöp-szigeteki Ealával találkozott, és bár jól kezdett, kétszettes vereség lett a vége. Fajta az első akadályt sikerrel vette, meggyőző játékkal ütötte ki a svéd Dahlberget, de utána hasonló különbséggel kapott ki a svájci Rieditől. Így a szerdai nyolcaddöntőkre az addig két meccset behúzó Tóth Amarissa maradt. Nem állt könnyű feladat előtt a 17 éves magyar lány miután a negyedik kiemelt orosz Kugyermetova tornyosult előtte. Remekül kezdett, ám a 3:1-es vezetés után mindössze egy játékot tudott nyerni, és a legjobb magyarként a nyolc közé kerülésért köszönt el a francia fővárostól.

Junior Roland Garros, Párizs Fajta Péter: Egyes: A 32 közé jutásért: –Dahlberg (svéd) 6:2, 6:1 A 16 közé jutásért: –Riedi (svájci) 1:6, 4:6 Páros: A 16 közé jutásét: Afagonov (orosz)–Javia, Li (indiai, kínai) 6:4, 3:6, 8:10 Tóth Amarissa: Egyes: A 32 közé jutásért: –Wirges (német) 6:0, 6:1 A 16 közé jutásért: –Belgraver (francia) 2:6, 7:5, 6:2 Nyolcaddöntő: –Kugyermetova (orosz) 3:6, 1:6 Páros: A 16 közé jutásért: Lovric (szlovén)–Kasintseva, Del Olmo (andorrai, spanyol) 4:6, 3:6 Szabanin Natália: Egyes: A 32 közé jutásért: –Eala (fülöp-szigeteki) 4:6, 1:6 Páros: A 16 közé jutásért: Ricci (olasz)–Bondarenko, Snajder (orosz) 4:6, 1:6

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.