- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda: szombaton kezdi meg bajnoki szereplését a Vasas junior leánycsapata

Szombaton, 17 órakor a Bajai NKK otthonában kezdi meg bajnoki szereplését a Vasas Akadémia junior leány kosárlabdacsapata, amely hosszas, kemény felkészülést tudhat maga mögött.

Szkocsovszki Igor amondó, a Vasas juniorcsapata valamelyest gyengébb lesz az új kiírásban, mint az előző évadban volt [1]

Szkocsovszki Igor amondó, a Vasas juniorcsapata valamelyest gyengébb lesz az új kiírásban, mint az előző évadban volt

„Finoman fogalmazva sem nevezhetem kedvezőnek a tavaszi helyzetet: a koronavírus-járvány okozta leállás után, júniusban kezdhettünk újra dolgozni a teremben. Ekkor még kiscsoportos foglalkozások zajlottak, leginkább az egyéni képzésre helyeztük a hangsúlyt. Júliusban nyári szünetet tartottunk, hogy mindenki kikapcsoljon a nehéz hónapok után, majd augusztusban elrajtolt az edzőtáborunk: napi két tréninget tartottunk egészen szeptemberig, azóta heti nyolc edzéssel zajlik a munka” − nyilatkozik az U18-as együttes mestere, Szkocsovszki Igor.

A vezetőedző tapasztalt némi formahanyatlást a lányoknál.

„Csak eleinte, a visszatérés után látszódott, hogy sokáig kimaradt a csapatmunka. Az ebből adódó hiányosságok azonban hamar, néhány foglalkozást követően helyreálltak. Nagyon bízunk abban, hogy az új évad zökkenőmentesen befejeződhet, erre ugyanis nagy szüksége van mindenkinek. Az összes csapatnak kívánom, hogy problémamentesen versenyezhessen.”

A keretből tavasz óta „kiöregedett” Altmann Anna, Madár Eszter, Mudra Viola, Salamon Zsófia, Szerencsés Tamara és Vígh Bernadett − közülük többen már a Vasas felnőttélvonalban bizonyító alakulatában játszanak.

„Az előző kiíráshoz képest valamelyest gyengültünk, hiszen az első ötösünkből mindenki idősebb már a juniormezőnynél. Mindez nem számít, így van rendjén, most a fiatalabbaké a főszerep, csupán a már megszokott folyamat zajlik. Biztos vagyok abban, hogy ezúttal is ütőképesek leszünk, várakozásokat megfogalmazni mégsem tudok, hiszen bármelyik csapatból kieshet bárki hetekre. Biztos vagyok abban, hogy az eddig is domináló klubok folytatják jó szereplésüket, így a Csata DSE, a DVTK Akadémia, a KSC Szekszárd és az NKA Pécs is nagy riválisunk lesz, de afelől sincs kétségem, hogy meglepetéscsapatok egyaránt lesznek.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.