UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-10-13 17:33

Jégkorong: Schlekmann Márk kisebb sérülése után ott folytatná az Erste Ligában, ahol abbahagyta

Egyelőre kétségkívül a szezon felfedezettje a hazai Erste Ligában induló MAC HKB Újbuda 18 éves csatára, Schlekmann Márk, aki ugyan a vasárnapi Gyergyó elleni bajnokin összeszedett egy kisebb sérülést, motiváltan várja a szezon hátralévő részét.

Négy mérkőzésen hét pontot ütött a hazai jégkorongélvonalban, az Erste Ligában Schlekmann Márk. A MAC HKB Újbuda 18 éves csatára a bajnoki címvédő FTC ellen például négyszer is betalált, többek között erről nyilatkozott az M4 Sporthíradójának.

„Életem talán legjobb mérkőzése volt, kár, hogy még ez sem volt elég a győzelemhez, de azért így is szép elmékként marad meg a meccs. Sokkal jobban kezdtem a szezont, mint azt előzetesen vártam, a vasárnapi Gyergyó elleni meccsen bejött egy kisebb sérülés, de remélem, hamarosan újra jégen lehetek.”

Schlekmann Márk (jobbra) nagy formában kezdte a szezont Forrás: MAC HKB Újbuda
Schlekmann Márk (jobbra) nagy formában kezdte a szezont Forrás: MAC HKB Újbuda

Schlekmannak a térde sérült meg, az előzetes vizsgálatok alapján a szalagok épek maradtak, ezért abban bízik, hogy a jövő héten már játszhat. A korosztályos válogatott csatár kitért az újbudaiaknál tapasztalható csapategységre is.

„Nekem kicsit könnyebb dolgom volt, mert már az előző szezonban is a felnőttkerethez tartoztam, megvolt már a jó kapcsolat. Az utánpótláskorúakkal pedig együtt nőttem fel, ezért kicsit úgy tekintek rájuk, mint a második családomra.”

Megkérdezték őt a korábbi MAC-vezetőedző Majoross Gergely szezon előtt megfogalmazott mondatairól is, miszerint Schlekmann lehet az idény egyik nagy felfedezettje.

„Tavaly volt az edző, mindig mondta, hogy többet lát bennem, mint egy átlagos játékosban, csak ehhez többet is kell tegyek a mindennapokban. Minden szavát megfogadtam, eszerint próbálok cselekedni. Ezen a szinten minden meccsből tanul valamit az ember, az idén erőnlétileg szeretné fejlődni, illetve gyorsabban kellene reagálnom bizonyos szituációkban.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.