UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-10-14 20:57

Országúti kerékpár: Valter Attiláért megőrültek a Girón

A Giro d'Italia összetett versenyében a 22. helyen álló Valter Attilát berekedve biztatták az általa legnehezebb vélt szakaszon.

A 22 éves Valter Attila szerdán a 60. helyen ért célba a Giro d’Italia 11. szakaszán, az összetettben pedig maradt a 22. helyen. Még kedden a Giro d’Italia aznapi penzumát Valter Attila pályafutása legnehezebb szakaszának nevezte, de így is a 32. helyen ért célba, az összetettben pedig feljött a 22. helyre – írja a magyarnemzet.hu.

Valter Attila Forrás: CCC
Valter Attila Forrás: CCC
Tette mindezt pályafutása első háromhetes körversenyén, amikor még 144-en voltak versenyben az eredetileg 176 fős mezőnyből. A CCC csapat magyar kerékpárosa ráadásul a nap elején Chietiben egy városi kaptatón a teljes mezőny előtt taposta a pedált, s kering az interneten egy videó, amelyen egy helyi szurkoló már teljesen berekedve kiabálja, hogy „Attila, Attila, bravissimo!” Mást mi sem mondhatunk, tényleg nagyszerű, amit látunk tőle, mi több, a nap végén a fehér trikóért (maglia bianca) folyó versenyben bekerült az első tízbe, a tizedik helyen állt a 25 éven aluliak között. Az említett videó a Facebookon az ES Bringa oldalán tekinthető meg, Valter Attila a 68-as narancssárga CCC-mezben:   További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon