UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-10-15 12:26

Labdarúgás: betelt a pohár – új edzőt követelnek a szlovén U21-es válogatott játékosai

Nem lépnek pályára a szlovén U21-es válogatott labdarúgók, amíg nem váltják le az őket rendszeresen inzultáló és igen furcsa tilalmakat bevezető edzőjüket.

Óriási balhé tört ki Szlovéniában, ahol az U21-es labdarúgó-válogatott játékosai közölték, sztrájkba kezdenek, és addig nem hajlandóak pályára lépni, amíg Primoz Gliha az edző – írja az NSO.

Glihával nem akarnak tovább dolgozni a játékosok Forrás: Getty Images
Glihával nem akarnak tovább dolgozni a játékosok Forrás: Getty Images
A nogomania.com beszámolója szerint betelt a pohár, de a labdarúgók nem akartak nyílt levelet írni, és a Magyarország elleni, 3–3-ra végződő szeptemberi felkészülési mérkőzés után csak az edzőnek mondták el problémáikat. Ám mivel nem történt semmi, most nyilvánosságra hozták levelüket, amelyet a Szlovén Labdarúgó-szövetséghez is eljuttattak. A játékosok pontokba szedték, mi a problémájuk a 2001 és 2003 közt rövid kitérővel a ZTE-nél futballozó, 2005-ben edzőnek álló Primoz Glihával. Íme, a pontok, melyeket Richard Wilson, a szlovén, a szlovák és a horvát futballélettel foglalkozó sportújságíró tett közzé a Twitteren: 1. Minden különösebb provokáció nélkül Gliha rendszeresen inzultálta a játékosokat. 2. Úgy kellett edzeni, hogy előtte nem melegíthettek be a játékosok. 3. Soha, semmilyen elemzés nem készült egyetlen ellenfélről sem. 4. Gilha megtiltotta a játékosoknak, hogy aludjanak az úton, ha idegenbeli meccsre utaztak. 5. Gilha betiltotta a gólörömöt. 6. Az Olaszország elleni meccs előtt egy teljesen ismeretlen ember tartotta a bemelegítést. 7. A Magyarország elleni mérkőzés előtt nem ehettek a játékosok, csak reggelit. 8. A televízió és a mobiltelefonok használatát is betiltotta Gilha. 9. Azt is megtiltotta, hogy a játékosok zárt ajtónál aludjanak. 10. Gliha minden szobához szerzett kulcsot, hogy napközben is bármikor bemehessen bármelyik játékoshoz „ellenőrzésre”. 11. Betiltotta a társasjátékokat és a kártyajátékokat is, csak akkor engedélyezte ezeket, ha a játékosok pénzben játszottak. A szövetség egyelőre nem reagált a nyílt levélre, de az biztos, hogy gyorsan cselekedniük kell a szlovénoknak, hiszen jövőre már Magyarországgal együtt U21-es Európa-bajnokságot rendeznek. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.