UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-10-22 17:38

Kézilabda: elhalasztott remények – jövőre rendeznék meg a 2020-as korosztályos világversenyeket

Az idén már biztosan nem nyernek újabb érmeket utánpótlás kézilabda-válogatottjaink: a nemzetközi szövetség 2021-re halasztotta a korosztályos világversenyeket.

Az IHF (Nemzetközi Kézilabda Szövetség) bejelentése után biztossá vált, hogy a koronavírus-járvány miatt az idén egyetlen korosztályos világversenyt sem rendeznek meg. A leány U18-as vb (Horvátország) legutóbbi időpontja szeptember végére-október elejére esett, míg az U20-asok hasonló tornáját (Románia) decemberre írták ki a nyári halasztások után.

Csak jövőre bizonyíthatnak a korosztályos világversenyeken Forrás: MKSZ
Csak jövőre bizonyíthatnak a korosztályos világversenyeken Forrás: MKSZ
A szövetség viszont úgy döntött, egyelőre nem tartható meg egyetlen torna sem, azok a 2021-es versenynaptárba kerülnek be. Ami azért is lehet érdekes, mert a lányoknál éppen korosztályváltás következne: a juniorok kiöregednének, az ifjúságiak lépnének a juniorok közé, és így tovább. Mindez azonban így alighanem a nyárra tolódik. A fiúknál valamivel egyszerűbb a helyzet: a juniorok és az ifjúságiak tornáját is januárra, a felnőtt-világbajnoksággal nagyjából egy időpontba tervezik. Igaz, a nagyobbak tornáját az EHF tájékoztatása szerint Ausztria és Olaszország helyett új helyszínen bonyolítják le, az U17-esek pedig Szlovéniába utaznának. De persze ki tudja, még mi történik addig… További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.