- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Tollaslabda: nem lesznek magyarok a junior Európa-bajnokságon

Csütörtökön, a finnországi Lahti városában kezdődik a juniorkorú tollaslabdázók Európa-bajnoksága, amelyen 17 ország vesz részt. A magyar válogatott úgy döntött, nem utazik a kontinensviadalra.

Finnországban nem szurkolhatnak egymásnak a magyar tollaslabdázók [1]

Finnországban nem szurkolhatnak egymásnak a magyar tollaslabdázók

„A mezőny harmada megy csupán, mi is azon országok egyike vagyunk, amely nem vállalja az indulást. A sportág nagyobb képviselői közül viszont Dánia, Franciaország, Németország, Oroszország és Spanyolország is jelen lesz” – meséli a hazai szövetség elnöke, Csorba József.

A magyarok egész egyszerűen azért nem lehetnek ott Finnországban, mert az Eb fertőzésmegelőzési protokollja olyannyira szigorú, hogy nem tudják vállalni annak betartását.

„Negatív koronavírusteszttel kell megérkeznie mindenkinek, a helyszínen pedig még kettő tesztet csinálnak – addig az egész csapatot elzárják a többiektől. Mindez rendkívül drága. Arról nem is beszélve, hogy az előkészületekkel, az odautazással, a várakozással, a versennyel, a hazaúttal és az azt követő karanténidőszakkal együtt nagyjából egy hónapot kellene kihagyniuk a gyerekeknek az iskolából. Ha pedig netán bármelyik fiatal pozitív mintát ad, az egész válogatottat felfüggesztik, amelyből senki nem versenyezhet.”

De hogyan kezelik a sportolók a szituációt?

„Érthető módon nem boldogok most, de nem lehet mit tenni, nekik is el kell fogadniuk a helyzetet. Különösen azok a versenyzők szomorkodnak, akik utolsóéves U19-esként léptek volna pályára, de az elsőéveseket is mélyen érinti. Nem egyszerű feldolgozni a tehetetlenséget, és nagyon sajnálom, hogy így alakult.”

Az elnök arról is beszámolt, hogy a járvány hatásai miatt a novemberre és januárra tervezett, hagyományos pécsi Nation to Nation utánpótlás-csapatversenyt is halasztotta a szervezet.

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.