UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-10-31 19:30

Torna: triplázások és duplázások a korosztályos ob-k második napján

Az ifi fiúk között Balázs Krisztián, a kadétoknál Závory Szilárd, míg a leánymezőnyben Bogyó Anna lett az országos bajnokság második napjának legeredményesebb tornásza.

A pénteki összetett- és csapatverseny után szombaton a szerenkénti döntőket rendezték a tornászok országos bajnokságán. A Központi Tornacsarnokban a fiúk ifjúsági és kadét, a lányok ifjúsági korosztályban mérték össze a tudásuk. Az ifi fiúk között az összetett győztes Balázs Krisztián korláton, nyújtón és gyűrűn is nyert – utóbbi szeren holtversenyben végzett az élen Molnár Botonddal (Győri AC) –, míg lovon ezüstérmet szerzett.

Balázs Krisztián három szeren nyert szombaton Fotó: MATSZ/Freschli József
Balázs Krisztián három szeren nyert szombaton Fotó: MATSZ/Freschli József
„Nagyjából elégedett vagyok – mondta az FTC-Telekom kiválósága, Balázs Krisztián az utanpotlassport.hu-nak. – Tíz gyakorlatot mutattam be a hétvégén, ebből kilenc sikeres volt. Az egyetlen hiba annak tudható be, hogy a lábam még nincs megfelelő állapotban. De valóban voltak olyan gyakorlatok, amelyek nagyon jól sikerültek. Például a korlátom. Végre kijött, hogy mennyit és miért dolgoztunk. A szereplésem pozitív visszajelzés. Ugyanakkor azt is látni kell, ez még nem az út vége, és rengeteget kell tenni azért, hogy tényleg olyan formába kerüljek a decemberi ifjúsági Európa-bajnokságra, amilyenbe szeretnék.” Az ifi fiúk között talajon a Budapesti Honvéd színeiben versenyző Márkus Sebestyén, lovon a KSI-s Bátori Szabolcs nyert. A kadétok szerenkénti döntőjében az ugyancsak KSI-s Závory Szilárd az összetett bajnoki címe után talajon, gyűrűn és ugráson nyert, nyújtón ezüst-, korláton bronzérmet szerzett. „Ilyen versenyre számítottam – értékelt Závory Szilárd. – Az első nap nagyon jól sikerült, a másodikra kicsit elfáradtam. Ez látszott az ugráson és a lovon is, de összességében jól sikerült az ob. Jó volt újra versenyezni. Mindenkin érződött, izgul és el van fáradva, de nagyon vártuk már, hogy megmutassuk magunkat. Úgy érzem, most a legjobb formámat tudom hozni, és ezt szeretném is megtartani decemberig.” A kadétok között korláton a honvédos Mentovai István végzett az élen, nyújtón és lovon klubtársa, Juhász Balázs nyert. Az ifi lányok mezőnyében szombaton a KSI-s Bogyó Anna teljesített a legjobban. A serdülőkorú, 2007-es születésű tornászlány a talaj és az ugrás korosztályos bajnoka lett. „Nagyon örülök, mert sokat készültem erre a bajnokságra – kommentálta győzelmeit Bogyó Anna. – Hogy rengeteget gyakorlatoztam a verseny előtt, az nagy magabiztosságot adott. A gyakorlatokat nagyjából úgy tudtam bemutatni, ahogyan terveztem, persze, még lehet pontosítani. Nem voltak olyan erősek, mint a többieké, de mivel meg tudtam őket sikeresen csinálni, két szeren az élen végeztem. Fiatalabbként fura volt látni a nagy lányokat, hogy már miket ugrálnak. Izgultam is emiatt, de jó érzés volt, hogy hosszú idő után megmutathattam, miket tudok. Nagyon élveztem!” A lányok összetett bajnoka, a Dunaferr SE-t erősítő Mayer Gréta gerendán nyert még egy aranyat szombaton, míg a Delfin Sportiskolai Sportegyesületnek Horváth Emma szerzett első helyet felemáskorláton. Az országos bajnokság részletes eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.