UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-11-06 10:55

Jégkorong: Horváth Milán rájátszásba jutna Fehérváron – VIDEÓ

A 19 éves jégkorongozó, Horváth Milán az idei szezonban beverekedte magát az osztrák központú ICE-ligában szereplő Hydro Fehérvár AV19-be. Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábjának a fiatal hátvéd és a csapat másodedzője, Kiss Dávid nyilatkozott.

Horváth Milán az ICE-liga rájátszásába készül a Hydro Fehérvár AV 19-cel Fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19
Horváth Milán az ICE-liga rájátszásába készül a Hydro Fehérvár AV 19-cel Fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19
A koronavírus által megtizedelt Hydro Fehérvár AV19-ben alapemberré vált a 19 éves Horváth Milán. Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián nevelkedő játékos végigjárta a ranglétrát Fehérváron, és most a „nagycsapat” keretében is szerepet kap. A fiatal hokist a játékostársakon kívül még egy ismerős arc fogadta az öltözőben: Kiss Dávid, akivel korábban a Fehérvári Titánoknál már dolgoztak együtt. Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja edzésen látogatta meg Horváth Milánt és a csapat másodedzőjét, akik az aktuális évad nehézségeiről és céljaikról is meséltek. „Hosszú távú koncepció a klubnál, hogy minél több saját nevelésű fiatal szerepeljen az osztrák ligában induló csapatban, reményeink szerint idővel ők alkothatják majd a csapat gerincét. A járvány okozta kiesések folytán még nagyobb szerep jut a fiatalabb játékosoknak, akik élnek a lehetőséggel. Milán mindig is úgy lépkedett a korosztályok között, hogy az idősebb korosztályú csapatokban játszott. Nagyon jól olvassa a játékot és nagyon jól mozog mind a védekező-, mind a támadóharmadban, ez nagy érettségre vall. Fizikálisan még utol kell érnie a mezőnyt, de dolgozunk rajta, igyekszünk fokozatosan építgetni a fiatal játékosokat” – fejtetti ki Kiss Dávid.

A Jövünk! magazin november 1-jei adásának további filmjei: RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA – Liuék nyomában – bemutatjuk az FTC nevelőműhelyét CURLING – Az ifjúsági olimpiai bajnok Nagy Laura otthonról hozta a sportág szeretetét ÉSZAKI SÍ – Bemutatjuk a Vasas utánpótlását

A magazin november 8-i adásának tartalma elérhető ITT.