UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2020-11-07 20:09

Öttusa: Kovács Eszter a női juniorbajnok

A 18 éves Kovács Eszternek nem volt gyenge pontja az öttusázók női juniorbajnokságán, így magabiztosan végzett az élen Gulyás Michelle és az U19-es győztes Breitner Hanna előtt.

A pénteki budapesti lovaglás után szombaton Székesfehérváron fejeződött be az öttusázók női junior- és U19-es bajnoksága.

Kovács Eszter először lett juniorbajnok Fotó: pentathlon.hu
Kovács Eszter először lett juniorbajnok Fotó: pentathlon.hu
Az már az első napon is látszott, hogy az idei évtől UTE színekben versenyző 18 éves Kovács Eszter jó formában vágott neki a viadalnak, hiszen a lovaglást követően az élről várta a folytatást. A tavalyi U19-es bajnok Kovács a 200 méteres úszást a harmadik legjobb idővel abszolválta, a vívásban negyedikként zárt, míg a kombinált számban (futás és lövészet) megint csak ő bizonyult a legjobbnak, így megérdemelten végzett az élen a juniorok között. „Már a lovaglásra is úgy mentem, hogy éreztem, nagyon jól fog sikerülni – összegzett a bajnok az utanpotlassport.hu-nak. – Pozitívan álltam a két naphoz, és csak élvezni akartam a versenyt, mert hosszú idő után ez volt a második. Ezért is voltam ennyire felszabadult.”
A csapatbajnokság dobogója Forrás: pentathlon.hu
A csapatbajnokság dobogója Forrás: pentathlon.hu
Kovács ezt megelőzően a felnőttbajnokságon végzett hetedikként, de csapatban akkor is nyert. Most Barta Lucával és Tóth Dorka Sárával kiegészülve állt fel a dobogó legmagasabb fokára. „Nagyon örülök az első helyeknek, egyéniben is ez volt a célom. Az eredmény annak is köszönhető, hogy az edzőimmel megtaláltam a közös a hangot, és a karantén alatt is igyekeztem odaadással edzeni. Mivel juniorbajnok még nem voltam, ez a siker mindenképp az egyik legkedvesebb a számomra. A terveim szerint ebben a hónapban még szeretnék egy jó helyezést elérni Dronzkówban, az U24-es Európa-bajnokságon, aztán folytatjuk az alapozást, és készülünk a jövő évre, mert az olimpia a cél” – zárta a 2017-ben már háromtusa Eb-bronzot nyert ígéret. A juniorbajnokság második helyén a KSI-s Gulyás Michelle végzett, míg a harmadik klubtársa, Breitner Hanna lett, aki az U19-esek között győzött a Budapesti Honvédot erősítő Bauer Blankát és a Trion SC-s Varga Biankát megelőzve. Vasárnap a junior férfiak és az U19-es fiúk versenyére kerül sor.

ORSZÁGOS  ÖTTUSABAJNOKSÁG, BUDAPEST-SZÉKESFEHÉRVÁR JUNIOR NŐK 1. Kovács Eszter (UTE) 2. Gulyás Michelle (KSI) 3. Breitner Hanna (KSI) CSAPAT 1. UTE (Kovács Eszter, Barta Luca, Tóth Dorka Sára) 2. KSI A (Gulyás Michelle, Breitner Hanna, László Beáta) 3. BHSE (Eszes Noémi, Dulai Kinga, Bauer Blanka) U19-ES LÁNYOK 1. Breitner Hanna (KSI) 2. Bauer Blanka (BHSE) 3. Varga Bianka (Trion SC) CSAPAT 1. KSI (Breitner Hanna, Basa Lili, László Beáta) 2. Swimming Pentathlon (Kozma Réka, Haraszin Linda, Haraszin Gréta) 3. Volán Fehérvár (Szűcs Dóra, Gyugyi Laura, Szalféter Nadin)

A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.