UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-11-07 16:45

Vízilabda: nincs ideje a kesergésre a drámai végjátékban elbukó KSI-nek

Horváth János vezetőedző szerint a rutintalanság számlájára írható, hogy az utánpótláskorúak alkotta KSI férfi vízilabdacsapata, bár nagyon közel állt hozzá, nem tudta megszerezni első ob I-es pontjait a Debrecen elleni szombati bajnokin.

Fordulatos, végig kiélezett mérkőzésen szenvedett 12–11-es vereséget a KSI javarészt utánpótláskorúakból álló férfi vízilabdacsapata az ob I-ben. A fiatalok azt a Debrecent fogadták a margitszigeti Széchy Tamás uszodában, amelyet a Magyar-kupában sikerült legyőzniük, így joggal reménykedhettek, hogy tíz forduló után megszerzik első bajnoki pontjaikat a kilenc meccsen addig egy pontot gyűjtő hajdúságiak ellen.

A KSI fiataljai vasárnap  már az ifibajnokságban szerepelnek Forrás: KSI SE Vízilabda
A KSI fiataljai vasárnap már az ifibajnokságban szerepelnek Forrás: KSI SE Vízilabda
A találkozó két KSI-góllal indult, a második negyed közepén azonban már a vendégek vezettek. A hazaiak győzelmi reménye akkor kezdhetett volna szertefoszlani, amikor a harmadik játékrészben a 17 éves Tőzsér Dávid sérüléséből visszatérve, idei első élvonalbeli meccsén az első gólját megszerezve négyre növelte a debreceniek előnyét. A KSI azonban hitt a felzárkózásban, és a negyedik negyedben 10–6-os hátrányban olyannyira rákapcsolt, hogy fordítani tudott. Sorban Dubinák Szabolcs két, Pető Attila, Szalai Péter és Gábor Lőrinc egy-egy góljait követően 36 másodperccel a játékidő végét jelző dudaszó előtt 11–10-re vezetett. Ezután egyenlített a Debrecen, majd egy utolsó másodperces góllal, Stefanidesz Levente révén megnyerte a mérkőzést. „Volt egy elveszített meccsünk, amit huszáros hajrával megfordítottunk, és a saját rutintalanságunknak köszönhetően kikaptunk – nyilatkozta az utanpotlassport.hu-nak mérkőzés után a KSI vezetőedzője, Horváth János. – Nagyon készültünk erre a meccsre, szerettünk volna nyerni, és a gyerekek mindent meg is tettek ezért. Hatalmas alázattal dolgoztak, és azokat az erényeket csillogtattuk, amelyeket egy KSI-nek az ob I-ben csillogtatni kell. Sajnos az még hiányzik, hogy a kiélezett helyzetben meg tudjuk tartani a vezetést. Nagy baj lenne, ha most nem lennénk csalódottak, de ezen a meccs utáni csapatépítőn túl fogunk lépni. Nincs időnk keseregni, holnap Szegeden játszunk ifibajnokit. Megyünk tovább a saját magunk által kijelölt úton.”

FÉRFI VÍZILABDA OB I 11. FORDULÓ KSI–Debreceni VSE 11–12 (2–2, 2–4, 2–3, 5–3)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.